Uzaya çıkacak ilk Türkler belli oldu! Meslekleri tam biçilmiş kaftan çıktı: Cumhurbaşkanı açıkladı

Uzaya çıkacak ilk Türkler belli oldu! Meslekleri tam biçilmiş kaftan çıktı: Cumhurbaşkanı açıkladı

Teknofest'te önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin ilk uzay yolcularını açıkladı. Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen teknofest'te katılım sağlayan Başkan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Atatürk Havaalanı'nda düzenlenen Teknofest'i ziyaret eden Başkan Erdoğan'a Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev eşlik etti. Teknofest'te dikkat çeken açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl Teknofest'in daha güzel olduğunu aktardı. 81 ilden gençlerin alanda olduğunu aktaran Erdoğan, “Gönül coğrafyamızın dört bir yanındaki gençlerimizi buradan bir kez daha selamlıyorum. Dünyanın bir numaralı havacılık uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Türkiye’nin farklı şehirlerinden TEKNOFEST'e teşrif eden gençlerimize hoş geldiniz diyorum. TEKNOFEST artık kendi alanında bir markaya dönüştü.” sözlerini dile getirdi.

YENİ REKORLAR YENİ İLKLER

2022 yılında Bakü'de düzenlenen Teknofest bu yıl İstanbul Havaalanı’nda gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanında teknolojiye ve bilime meraklı gençlerin bir araya toplandığını ifade eden Başkan Erdoğan, Teknofest'in İstanbul'un ardından Ankara'da da düzenleneceğine değindi. Milli teknoloji hamlesinin somut örnekleri arasında Teknofest'in yer aldığını ifade eder Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemize hayırlı olmasını dilediğinin altını çizdi.

tekfofest-cumhurbaskani.jpg

Başvuruda bulunan takım sayısının her yıl artış gösterdiğini aktaran Erdoğan, 2018 yılında 4033 başvuru ile bu yola çıktıklarını söyledi. 2023 yılında ise 333.000 takımın ve 1 milyon yarışmacının başvuruda bulunduğunu söyleyen Başkan Erdoğan, “Yarışma kategori sayısı da 14’ten 41 ana ve 102 alt kategoriye çıktı. Katılımların artması ile birlikte ödül ve teşviklerimizin meblağı da yükseldi. Toplam 4 milyon lira ödül ve destek rakamı ile başlayan süreç 44 milyon lirayı buldu. Rekorların ve ilklerin festivali olan TEKNOFEST'in önümüzdeki dönemde başarı çıtasını daha da yukarı taşıyacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HAYALLERİNİ KORKUSUZCA ULAŞIYOR

Türkiye'deki teknoloji ekosisteminin inşa edildiğini dile getiren Başkan Erdoğan, gençlerin hayallerini korkusuzca gidebileceği bir iklim üzerinde durduklarını belirtti. Yıllar önce ekilen fidanların kök saldığını görmenin mutluluğu içinde olduklarını aktaran Erdoğan, yalnızca Türkiye yüzyılının değil geleceğin Hezarfen Ahmet Çelebilerin, Ali Kuşçuların temelinin atıldığını söyledi.

erdogan-teknofest.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada hayalleri yarım kalan Vecihi Hürkuşlar, Nuri Demirağlar, Şakir Zümreler var. Burada okuyan, araştıran, ülkesi ve vatanı için yüreği çarpan yarının bilim adamları, mühendisleri, girişimcileri var. Aynı zamanda burada çok değerli dünürüm rahmetli Özdemir Bayraktarları var. Varisleri değerli Canan yengem var. O da bu işin bütün muhasebatını bizzat tutmuş bir anne, bir eş. Böyle bu işi yürüttüler. Öbür taraflarda kardeşlerin bu işe sahip çıkışları. Rabbim hepsinin yolunu, bahtını açık etsin” sözlerini aktardı.



HAYALİMİZ TAM BAĞIMSIZLIK

Türkiye'nin geri kalmış prangalarını yıkıldığını ifade eden Erdoğan, büyük ve güçlü bir Türkiye altyapısının kurulduğunu söyledi. Gençlere özgüven kazandıklarına değinen Erdoğan, kendi vatandaşları ile birlikte tüm mazlum ve mağdurların umudu olan bir Türkiye temelinin atıldığını vurguladı. Yatırımlar ile birlikte ülkeyi parlayan yıldız haline getirdiklerinin altını çizen Erdoğan, gençlerin Türkiye yüzyılının geleceği olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençler unutmayın biz artık sizin zamanınızın misafiri durumundayız. Dünyanın devler ligine bu ülkeyi sizler taşıyacaksınız. Tam bağımsızlık hayalimizi gerçeğe sizler dönüştüreceksiniz. Bin yıldır elden ele, nesilden nesile geçen o kutluğu sancağı inşallah burca sizler dikeceksiniz. Bu ülkenin gençleri olarak davamızı sizler omuzlayacak, bayrağı evlatlarınıza sizler teslim edeceksiniz.” ifadelerini aktardı.

erdogan-aliyev-teknofest.jpg

Şehitlerin uğruna can verdiği değerleri geleceğe taşıyacak kişilerin gençler olduğunu işaret eden Erdoğan, Fatih’in, Yavuz’un, Kanuni’nin, Sultan Abdülhamid’in, Çanakkale’de toprağa düşen kınalı kuzuların ruhlarını gazi Mustafa Kemal ile ihya edeceğini söyledi. Kadınların örtüsüne uzanan kirli ellere dünyayı dar edeceklerini söyleyen Erdoğan, istiklal harbi kahramanlarının açtığı yollarda gençlerin yürüyeceğini belirtti. 40 yıllık mücadelenin canlı kanıtının gençler olduğunu aktaran Erdoğan sözlerine şu ifadelerle devam etti:
“Burada yarınların uzay yolcularını, pilotlarını, mühendisleri, fizikçilerini görüyorum. Aziz Sancar’ın izinden giderek Türkiye’ye yeni Nobeller kazandıracak yeni bilim insanlarını görüyorum. Bugün burada ülkemizi gönül huzuru ile ellerine teslim edeceğimiz pırlanta gibi bir gençlik görüyorum”

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ GÖSTERDİ


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havaalanı hakkında söylediği sözlere değinen Erdoğan, son aylarda yüksek teknoloji ürünlerinin hayata geçirildiğini vurguladı. Kızılelma’nın havalandığını ve TOGG satışlarının başladığını işaret eden Erdoğan, “İşte Kızılelma karşımızda. Akıncı burada. TCG Anadolu gemimiz Deniz Kuvvetlerine teslim edildi. TCG Anadolu son haftayı da inşallah İzmir’de geçirecek. Karadeniz doğalgazı hizmete alındı.”

teknofest.jpg

Yaşanan gelişmeleri hazmedemeyen kişilerin olduğunu ifade eden Erdoğan, “Biraz çalışın da sizin de olsun.” sözleri ile rahatsız olan kişileri işaret etti. Milli Muharip uçağın piste çıktığını belirten Erdoğan, uydunun uzaya gönderildiğini, gökbey helikopterinin milli motorumuzla birlikte yükseldiğini aktardı. Altay tankının testler için orduya teslim edildiğini ifade eden Erdoğan, Hürjet ve Atak 2'nin uçuşa geçtiğini vurguladı. Teknofest'in tüm bunların sembolü olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki sinerjinin birilerine rahatsız ettiğinin altını çizdi. Teknofest gençliğinin bazı çevrelerin kabusu olduğunu vurgulayan Erdoğan, son günlerde yapılan skandal açıklamaları değindi.

teknofest-2023.jpg

Bazı kişilerin içinde bulunan kin ve nefreti ortaya döktüğünü dile getiren Erdoğan, “Biri çıkıyor iktidara gelmeleri halinde Türkiye’nin savunma projelerine dokunmaktan bahsediyor, diğeri çıkıyor İHA ve SİHA’ların maketten yapıldıklarını iddia ediyor. Bir başkası çıkıyor ‘TCG Anadolu’nun iki bombalık ömrü var’ diyor. Bir diğeri çıkıyor Türkiye’nin gözde projelerinin sembol yerini Amerikan şirketlerine peşkeş çekmekten söz ediyor. Ne yapsalar ne etseler boş. Türkiye’nin savunma sanayii hamlelerinden, ülkemizin ihracat rekorları kıran şirketlerinden duydukları rahatsızlıkları gizlemeye ne süslü cümleleri, ne buram buram riya kokan sırıtmaları yetiyor.” dedi.

Geçtiğimiz gün koalisyon masasının arttığını aktaran Erdoğan, 6'lı masanın 7'ye şimdi ise 9'a kadar yükseldiğini söyledi. Ne yaparlarsa boş olduğunu dile getiren Erdoğan, geçmiş yıllarda koalisyonları çok gördüklerini ve yalnızca 3 ay ülkede kalabildiklerini söyledi. Başkanlık sisteminin ülkeye sağladığı bir kazanç olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ İşte özellikle başkanlık sisteminin bu ülkeye sağladığı bu kazanç. Bu koalisyonlardan ülke kurtuldu. Yola çıktık mı gümbür gümbür gittik ve bu günlerle geldik. 9’lu koalisyonun adayı bir gece yarısı yayınladığı video ile ipe sapa gelmek bir sürü şey söyledi.” şeklinde konuştu.

teknofest-1.jpg

Fetö'cülerle hamburger yemeğe gitti Amerika'da kendisine verilen talimatları ifşa etmeye başladığını söyleyerek teknolojilerin sergilendiği havalimanını Amerika'ya vermeyi taahhüt ettiğini işaret eden Erdoğan, “Ülkemize milletimize ve ordumuza hizmet eden yerli milli şirketler varken Amerikan firmalarının reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır. Bay bay kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü. Türkiye’de böyle bir yatırım yapma arzularının olduğunu söylediler.” sözlerini aktardı.


Gelmelerinde hiçbir mani olmadığını ifade eden Erdoğan, kendilerini bir daha hiç görmediğini ve Türkiye'ye yatırım yapmanın Yürek istediğini söyledi. Savunma sanayindeki bağımsızlığı baltalamaya çalışanları işaret eden Erdoğan, bu kişilerin istiklal harbine karşı çıkan İngiliz ve Amerikan Muhipler Cemiyeti'nden hiçbir farkı olmadığının altını çizdi. Kılıçdaroğlu ve yandaşları yönetimindeki Gazi partisinin Amerikan muhipleri cemiyetine dönüştüğünün altını çizen Erdoğan, “Burada uzay çalışmaları yapılacağından söz ediyor. Bununla uydu fırlatma merkezini kastediyorsa böyle tesisler yerleşim yerlerinden çok uzaklara kurulur bay bay Kemal. Bunun sebebi Allah göstermesin bir aksilik durumunda kimsenin zarar görmemesidir.” dedi.

METROPOL GÖBEĞİNDE TAM BİR FELAKET


16 milyon insanın yaşadığı bir metropolün tam göbeğinde böyle bir yer düşünmenin felaket olduğunu dile getiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu işaret ederek dersine iyi çalışmadığını söyledi. Burada teknoloji geliştirme çalışmalarının yapıldığını aktaran Erdoğan, İstanbul'da ve ülkenin dört bir yanında bunun için yüzlerce yer kurulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyaretine değinen Başkan Erdoğan, birilerinin Kılıçdaroğlu'nu işlettiğini ve kandırdığını söyledi. Uzay, mekik, mars diyerek absürt bir projeyi öne sürdüklerini aktaran Erdoğan, “Neyse en azından Boğaz Köprüsü’nü kendisine satmaya kalkmamışlar. Önüne konulanı okumaktan, kulağına fısıldananı tekrarlamaktan başka meziyeti olmayan birisi için bu kadar nefes tüketmek bile israftır.” dedi. Gazi Mustafa Kemal'in hatırası hürmetine CHP'ye oy verecek vatandaşlara Allah'tan sabır dilediğini söyleyen Başkan Erdoğan, “Kendilerine Cumhurbaşkanı adayı diye bu kişi dayatıldığı diğer partiye gönül vermiş vatandaşlarıma da Allah’tan sabır diliyorum. En büyük sabrı da siz gençlerimize diliyorum” şeklinde konuştu.

teknofest-konusma.jpg

Türkiye'de 21 yıldır hizmet ve eser siyaseti yaptıklarını vurgulayan Başkan Erdoğan, bunun en büyük kanıtının son birkaç ay içerisinde yapılan yatırımlar olduğunu aktardı. Yeni müjdeler açıklandıkça birilerinin bozulduğunu ve kızdığını söyleyen Erdoğan, fındığın fiyatının 4 dolar artacağı şeklindeki açıklamaları işaret etti. Bu durumun Tamamen yalan olduğunu belirten Erdoğan, İstanbul'daki su fiyatlarının indirilmediğine, otobüs fiyatlarının düşmediğine değindi. Verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğini söyleyen Erdoğan, “Hayatları yalan. Şimdi daha ileri gidip sizin müjdeniz de bir türlü bitmedi diyenler çıkıyor. Bizim yanımızda TEKNOFEST kuşağı oldukça bu ülkede müjdeler hiçbir zaman bitmeyecek. Yolumuza yeni müjdelerle devam edeceğiz” dedi.

TÜRKİYE'NİN UZAY YOLCULARI AÇIKLANDI


Uzun süredir tartışma konusu olan ilk uzay yolcuları hakkında da müjdeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. İki sene önce küresel uzay yarışında Türkiye'yi üst lige taşıyacak milli uzay programını açıkladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayalleri gerçeğe dönüştürme yolunda önemli adımlar attıklarının altını çizdi. Mayıs ayında başlatılan süreç kapsamında asil ve yedek olmak üzere iki uzay yolcusunun belirlendiğini vurgulayan Erdoğan, uzay yolcusu olmak üzere başvuruda bulunan vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

uzay-yolculari.jpg
Binlerce kişi arasından uzay yolcusu olma hakkını kazanan kişileri tebrik ettiğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin nişanlı ilk uzay görevine çıkacak kişilerin uzay istasyonunda 14 gün kalacağını aktardı. Uzay yolcularının çıktıkları görevde Türkiye'nin üniversite ve araştırma kurumları tarafından hazırlanan 13 farklı deney gerçekleştirileceğini aktardı. Yedek adaylarında bir yörünge altı uçuşu gerçekleştireceğini söyleyen Erdoğan, uzay yolculuğunun 2023 yılının son çeyreğinde yapılmasının planlandığını dile getirdi.

turk-uzay-yolculari.jpg

Uzay yolcularının kimler olduğunu açıklayan Erdoğan, “Uluslararası uzay istasyonuna gidecek Alper Gezer Avcı kardeşimiz hava kuvvetleri komutanlığımızda önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. Yedek olarak seçilen Tuva Cihangir Atasever kardeşimiz Roketsan’da uzay fırlatma sistemleri alalında çalışan bir sistem mühendisimiz. Her iki kardeşimizin görevlerini en güzel şeklide yerine getireceklerinden hiçbir şüphe duymuyorum” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN