Vatandaşın sucukla imtihanı! Kayseri’de 500 TL’ye almayan dışarıda iki katına talim ediyor

Vatandaşın sucukla imtihanı! Kayseri’de 500 TL’ye almayan dışarıda iki katına talim ediyor

Kayseri denildiğinde akla ilk gelen lezzet tabii ki de sucuk oluyor. Çarşıda pazarda 500 TL'ye satılan sucukları dışarıdan almak isteyen iki katını ödüyor. Kayseri'ye gidip sucuk almak sipariş vermekten daha uyguna geliyor. İşte vatandaşın Kayseri sucuğuyla imtihanı…

Kayseri'den sucuk almak isteyen vatandaşlar sucuk parası kadar bir de kargo parası ödüyor. İnternetten ya da yakınlarından sucuk isteyen vatandaşlar 500 TL'lik sucuk fiyatına Bir de kargo ücreti ödüyor. Kayseri Anadolu Haber'in aktardığı bilgiler doğrultusunda Kargo ücretlerindeki fiyat artışı vatandaşın tepkilerine neden oluyor. İşte vatandaşın Kayseri sucuğuyla imtihanı…

SUCUK PARASI KADAR KARGO PARASI

Kargo ücretlerindeki fiyat artışı Kayserili vatandaşların canını sıkıyor. Artan kargo ücretlerine tepki gösteren vatandaşlar yakınlarından sucuk istemeye de korkar oldu. 500 TL'ye aldığı bir sucuğun kargo ücretinin maliyeti de neredeyse sucuğun kendi fiyatı kadar olurken vatandaş ödediği fiyatlara tepki gösteriyor.

sucuk-yapimi.jpg

Kayseri'de yaşayan bir vatandaş şehir dışındaki bir tanıdığına sucuk göndermek istediğinde ödediği fiyatlar da dudak uçuklatıyor. Tepkiler çığ gibi büyürken vatandaşlar, ''Şehir dışında yaşayan arkadaşlarıma buradan sucuk aldım. Ardından kargoya götürdüğümde kargo ücretini duyunca çok şaşırdım. Aldığım sucuk 500 lira kargo ücreti ise 400 lira. Kargo ücretlerinin bu kadar yüksek olması biz vatandaşları zor durumda bırakıyor.'' ifadelerini kullandı.

kayseri-sucugu.jpg

400 LİRALIK ÜRÜNE 300 TL KARGO

Yalnızca sucuk fiyatları değil Başka ürün göndermek için de ödenen kargo ücretleri yok artık dedirtiyor. Arkadaşına 400 TL'lik bir çanta göndermek isteyen vatandaş kargo ücreti için 300 TL öderken çantanın toplam maliyeti 750 TL'ye denk geliyor. Bunun yerine internetten aldığı çantanın fiyatının daha uyguna geleceğini ifade eden vatandaş bu şekilde sürecin ilerleyemeyeceğini belirtiyor. Kayserililer kargo ücretlerine iyileştirme yapılması talebinde bulunurken tüketiciler arasındaki endişede gitgide büyüyor. Kargo şirketlerindeki artışların temel nedeni yakıt fiyatları olurken talep patlaması üzerine de fiyat artışları arttıkça artıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN