Vurguncuların gözde yöntemi sahte link üzerinden kimlik avı

Vurguncuların gözde yöntemi sahte link üzerinden kimlik avı

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu sahte alışveriş linklerine karşı uyarıda bulundu. Ağaoğlu “Kimlik avı için gönderilen linkler var. Bunlara tıklayan kullanıcılar bütün kimlik bilgilerini dolandırıcılara kaptırabiliyor” dedi.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu birçok firmanın indirim yaptığı bu dönemde, internet sitelerinden alışveriş yapanlara gönderilen sahte linklere karşı güvenlik uyarısında bulundu. Ağaoğlu, “ Bunlar tuzak olabileceği gibi yalancı indirim de olabilir. Ayrıca dolandırılma riski de var. Kimlik avı için gönderilen linkler var. Yalancı linklere karşı da uyanık olsunlar” dedi.

Kimlik avı için gönderilen linkler var. Siz o linki tıkladığınız zaman, bütün cihazınızın bilgileri karşı tarafa geçiyor. Finansal bilgileriniz, kişisel bilgileriniz karşı tarafın eline geçtiğinde de geçmiş olsun. O nedenle tüketiciler bilmedikleri linklere asla tıklamasınlar. Ayrıca yalancı indirimlere karşı da uyanık olsunlar” dedi. Tüketicilere şüpheli linklere tıklamama hatırlatmasında bulundu.

Gönderilen fırsat linkine girerek site üzerinden alışveriş yapan Aykut Karadan da mağduriyet yaşayanlardan biri oldu. Karadan’a gelen kargodan, satın aldığı 4 pantolon yerine 3 kullanılmış pantolon çıktı. Karadan, “ ‘Şeffaf kargo ve kapıda ödemeli’ denilince insanlar bu zaafa kapılıyorlar. Şöyle üstünde de görüyorsun kotu ama çıkanlar bunlar. Yani hepsi böyle ikinci el ve giysi kutularından toplanmış malzemeler” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN