15 güne dolarda olay var! Doların fişeği söndü: O gün tak diye dibe çakılacak! Endişe veren tahmin

15 güne dolarda olay var! Doların fişeği söndü: O gün tak diye dibe çakılacak! Endişe veren tahmin

Doların ilerleyen günlerde gündemi sarsacağı iddia ediliyor. Ünlü yatırımcılar vatandaşların dolar kuruyla alakalı merak ettiği soruları yanıtladı. Uzmanlar, doların 10 lira seviyesinde olacağı haberlerin gerçek dışı olduğunu açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar...

Geçtiğimiz günlerde bazı kesimler tarafından dolar kurunun ilerleyen günlerde azalacağı iddiaları ortaya atılmıştı. Lakin yatırım uzmanlarından böyle bir durumun mümkün olmadığı açıklamaları geldi. Uzmanlar şubat ayına dikkatleri çekti.

Dolar dibe mi vuracak?

Uzmanlara göre, şubat ayında açıklanacak enflasyon ile TÜFE’nin %27 ile %30 arasında artış yaşayabileceği öngörülüyor. Bu durum ise döviz kurlarında düşüşlere yol açacak iken yatırımcılar ise dövizlerini bozdurmak isteyecekler.

Yatırım uzmanları 2023 yılının dolar tahminlerini yaptı. Yapılan değerlendirmelerde ise Amerika'daki resesyonla ilişkili olarak döviz kurunda düşme meydana gelebileceği tahmin ediliyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerin bu durumdan etkileneceği söylendi. Yatırım yapmak ve dolarlarını bozdurup bozdurmama konusunda kararsız kalan yatırımcılar için Şubat ayında doların 16-17 TL bandında bir düşüş yaşayacağı belirtiliyor.

dolar

Selçuk Geçer'den açıklama

Dolar kuruna ilişkin konuşan Selçuk Geçer, dolarda baskı olduğunu ve bu durumun bir süre devam edeceğini söyledi. Geçer açıklamalarında şunlara yer verdi:

”Dolar kuru, er ya da geç 2023 yılının ilk aylarında gerçek oranı olan 24 liraya gelecek.”

“Dolar kuru baskılanarak mı 18 lirada tutuluyor hâlâ?”

Dolar kurunun baskılarına ilişkin soruyu yanıtlayan Geçer,“Tabi, baskılanarak 18 lirada tutuluyor ve 24 lira olmuş olsaydı bugün asgari ücret 8,500 lirayı böldüğünüz vakit gene 350 dolar oranınde tutacaktı” dedi.

Tüm bunların yanı sıra dolar kurunun 15 gün içinde 24 liraya çıkması bekleniyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN