En sevdiğiniz çiçeklerinizi kurtaracak etkili ve pratik yöntemler

En sevdiğiniz çiçeklerinizi kurtaracak etkili ve pratik yöntemler

Çiçeklerde oluşan küflenme ve bit sorununu ortadan kaldıran harika teknikleri sizin için haberimizde derledik.

Çiçek bitleri, çiçeklerin öz suyunu emerek onların kurumasına ve hastalanmasına neden oluyor. Fakat bu durumdan kurtulmanın bazı etkili ve kolay yöntemleri bulunuyor. İşte evde hazırlayabileceğiniz ve en sevdiğiniz çiçeklerinizi bitlerden kurtaran efsane teknikler…

SARIMSAKLI SU FORMÜLÜ

Evinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz sarımsaklı su, doğal bir bit kovucudur. Bitkilerin canlılığını alan bitlere karşı etkili bir kalkan olan bu içeriği hazırlamak için 1 litre suyun içerisine 5-6 diş sarımsağı güzelce ezerek ilave ettikten sonra bu karışımı bir gece bekletiyoruz. Sabahına bu karışımı bir sprey şişesine aktarıyoruz ve bitkilerin yapraklarına sıkıyoruz. Haftada bir kez tekrarladığımız bu işlem sayesinde bir ve haşereler çiçeklerimize yaklaşamaz.

1-7.jpg

SİRKELİ SU KARIŞIMI

Bitleri öldüren ve yaprakları temizleyen bir etkiye sahip olan sirkeli su karışımı, en sevdiğiniz bitkilerinizin ömrünü uzatmakta son derece etkili bir rol oynuyor. Bu formülü hazırlamak için bir litre suyun içerisine bir bardak kadar sirke ilave ediyoruz. Güzelce karıştırdığımız bu malzemeleri bir sprey şişesine aktarıyoruz. Sonra da çiçeklerin yapraklarına püskürtüyoruz. Bu işlemi de haftada bir kez tekrarlamamız gerekiyor.

Sizin için derlediğimiz bu iki yöntem sayesinde bit ve haşereleri çiçeklerinizden uzak tutacaksınız.

ÇİÇEKLERDE MEYDANA GELEN YAPRAK BİTLERİ NASIL ÖNLENİR?

Çiçeklerdeki yaprak bitleri, genellikle sıcak ve kuru havalarda kendisini gösteriyor. Yapraklarda küçük yeşil veya siyah renkte lekeler olarak görülürler. Yaprak bitleri, bitkilerin yapraklarına yerleşerek hızla ürerler ve bitkilerin büyümesini yavaşlatarak zamanla ölmelerine neden oluyorlar.

k-1.jpg

Bu bitlerden kurtulmak için düzenli şekilde kontroller gerçekleştirmeliyiz. Bitlerin görüldüğü herhangi bir durumda sabunlu su veya doğal böcek kovucu karışımlar ile zaman kaybetmeden müdahale etmemiz gerekiyor.

Eğer bitkilerimizi düzenli bir şekilde sular ve gübrelersek yaprak bitlerini çiçeklerimizden uzak tutmayı başarırız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN