Kadınbudu Köfte Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Tarif

Kadınbudu Köfte Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Tarif

Kadınbudu köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik yapımı hem de lezzetiyle herkesi cezbetmektedir. Bu yazıda, size adım adım kadınbudu köfte tarifini sunacağım. İster özel günlerde misafirlerinizi ağırlayın, ister günlük yemeklerinize farklı bir lezzet katın, bu tarif her zaman işinize yarayacak!

Kadınbudu Köfte Tarifi

Malzemeler

Kadınbudu köfte yapmak için gerekli malzemeler:

İç Harç İçin:

250 gram dana kıyma

1 soğan

1 su bardağı pirinç

Tuz, karabiber, kimyon

Yarım su bardağı sıvı yağ

Dış Harç İçin:

3 yumurta

1 su bardağı un

Tuz

Sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılış

Kadınbudu köfte tarifine başlamadan önce, gerekli malzemeleri hazırlayın. İşte adımlar:

1. Pirinci Haşlayın

Bir tencereye pirinci koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuz ekleyip, pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Ardından süzün ve soğumaya bırakın.

2. İç Harcı Hazırlayın

Soğanı rendeleyin ve dana kıyma ile birlikte bir tavada soteleyin. Kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Haşlanmış pirinci ve baharatları ekleyip karıştırın. Harç soğuduktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

3. Dış Harcı Hazırlayın

Bir kasede yumurtaları çırpın. Unu bir tabağa dökün. İnce bulanıklar halinde olacak şekilde önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.

4. Kadınbudu Köfteleri Kızartın

Hazırladığınız iç harcı, una ve yumurtaya buladıktan sonra, kızgın yağda kızartın. Köfteler altın rengini alana kadar pişirin ve ardından kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.

Sonuç

İşte karşınızda nefis kadınbudu köfte tarifi! Bu lezzetli yemeği servis ederken yanında limon dilimleri ve marullarla sunabilirsiniz. Misafirleriniz bu özel lezzeti çok sevecekler!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN