Kıvırcık, dalgalı saçı olanlar dikkat! Saç kremini sakın böyle kullanmayın: Hem paranızdan hem saçınızdan olabilirsiniz

Kıvırcık, dalgalı saçı olanlar dikkat! Saç kremini sakın böyle kullanmayın: Hem paranızdan hem saçınızdan olabilirsiniz

Kadın erkek fark etmez birçoğumuz saç bakımızı aksatmadan yapmaya çalışırız. Bu bakım rutinlerinden birisi de saç kremleridir. Peki saç kremlerini doğru kullanıyor muyuz? İşte detaylar…

Kullanılan kimyasallar, sert sular, saça uygulanan ısıl işlemler gibi birçok işlem saçlarımızın yıpranmasına matlaşmasına neden olur. Saç kremlerini de bu sebeplerden ötürü kullanırız. Ama doğru şekilde uyguluyor muyuz? En doğru nasıl ve ne zaman uygulanır? İşte cevabı ve detayları haberimizde...

banka

SAÇ KREMİNİ YANLIŞ KULLANIYORSUNUZ! PARANIZI ÇÖPE ATMAYIN

Saç kremi özellikle kıvırcık ya da dalgalı saçlara sahip olan kişilerin olmazsa olmazı bir üründür. Saçları hafif açık ve parlak bırakan bir saç kremi hayat kurtarıcı olabilir. Ancak birçok kişi saç kremini yanlış kullanır. TikTok'ta paylaşılan bir uzman, saç kreminin doğru şekilde nasıl kullanılacağını anlattı.

Saç uzmanı Jonathan, saçlarını şekillendirirken herkesin gözden kaçırdığı önemli bir adımı açıklıyor ve bunun saç kremi için para israfına yol açabileceğini iddia ediyor. Jonathan, saç kreminizden en iyi şekilde yararlanmak için saçınızın uçlarını fırçalamak için geniş dişli bir tarak veya ıslak bir fırça kullanmanız gerektiğini söylüyor. Bu hata saçınızın duştan sonra açılmasını zorlaştırabilir.

TARAĞINIZI DUŞTA BULUNDURUN

Jonathan, “Şu saça nasıl bakım yapacağımızı öğrenelim. İşte gerçekten önemli olan bir şey var. Saç tipiniz ne olursa olsun, saç kremini saça dağıtmak için duşta geniş dişli bir tarak veya ıslak bir fırça bulundurmalısınız." dedi.

"Duşa girip saçınızı yıkayıp kremlerseniz ve parmaklarınızı kullanarak her yerine saç kremi sürerseniz, saçınızın her bir teline saç kremi süremeyeceksiniz. Saç kreminin saçın tamamına dağılmasını sağlamanın yolu, geniş taraklar kullanmak. Duşta o geniş dişli tarağı alacaksınız ve kremi dağıtacaksınız. Bu sayede saç kremini her yere taşıyacaksınız." İfadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN