Memur zammı tüm maaşları ateşledi! Devletten 1921, 3366, 2.300 TL maaş almanın yolu açıldı! İşte şartlar

Memur zammı tüm maaşları ateşledi! Devletten 1921, 3366, 2.300 TL maaş almanın yolu açıldı! İşte şartlar

Aralık ayı enflasyon oranının ardından belli olan memur maaş zamlarıyla birlikte sosyal destek ödemeleri de ,47 arttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan sosyal refah payı ve maaş zamlarının herkes için 0 olarak uygulanacağı açıklamasının ardından da yeni rakamlar netleşti. İşte, gelen zamların ardından artan güncel sosyal yardım ödenekleri...

Aralık ayına ait enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli kesimi yılın ilk altı aylık zammına kavuştu. Enflasyon farkıyla SGK ile BAĞ-KUR emeklisi olanlar için %15,39, memur ve memur emeklileri için de %16,47 zam oranı oluştu. Bu doğrultuda kronik hasta yardımı, 65 yaş, evde bakım ve engelli maaşları da arttı.

REFAH PAYINI AÇIKLAYAN CUMHURBAŞKANI YENİ ORANI DUYURDU

Bütün hesaplamalar yapılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sözleşmelilere Kadro Şöleni'nde önemli açıklamalar yaptı; "Enflasyondaki yükselişi dikkate alarak memur maaşlarında yüzde 87 oranında artış yapmıştık. Ayrıca gelir vergisi muafiyeti, sözleşmeliye kadro, ek gösterge gibi pek çok adımla kamu çalışanlarımıza ilave imkanlar sağlamıştık" diyen Erdoğan, "Buradan sizlere ve tüm milletime memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" sözleriyle yeni zam oranını açıkladı.

Cumhurbaşkanı henüz açıklamasının üzerinden bir gün geçmişken partisinin grup toplantısında konuya yeniden değinerek zammın %30'a çıkartıldığını açıkladı. Bu gelişmenin ardından sosyal destek ödemelerinin hesaplamaları baştan yapıldı.

 sosyal destek ödemeleri

2023 YILI GÜNCEL SOSYAL DESTEK ÖDEMLERİ NE KADAR OLDU?

Gelen zamların ardından sosyal destek ödemelerinin güncel fiyatları şöyle oldu:

- 65 ya maaşı: 1.998 TL

Evde bakm ve kronik hasta desteği: 4.336 TL

- %40-69 engeli olanların aldığı yardım: 1.595 TL

- %70 ve üzerinde engeli olanların aldığı yardım: 2.392 TL

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN