Okula giden çocuğu olanlar dikkat! İlkokuldan liseye flaş açıklama geldi: Sınav ve tatil kararları tek tek duyuruldu!

Okula giden çocuğu olanlar dikkat! İlkokuldan liseye flaş açıklama geldi: Sınav ve tatil kararları tek tek duyuruldu!

Deprem bölgesindeki okullar ile ilgili olarak flaş gelişme!

BAKAN ÖZER’DEN FLAŞ OKUL AÇIKLAMASI. PEKİ BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı deprem felaketinden sonra harekete geçti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’de önemli açıklamalarda bulundu.

okulHem Öğrencileri hem velileri yakından ilgilendiren bu kararla öğrenciler için okulların açık olup olmayacağı kararlaştırıldı. Deprem felaketinden sonra ilk önce 10 ilde daha sonra tüm Türkiye’de okullar tatil edilmişti. Bunun ardından sürenin dolmasından sonra ise okullar yeniden bir hafta daha tatil edildi.

Şimdi de Bakan’dan önemli açıklama geldi. Bundan sonra öğrenciler için yol haritası belirlenmiş olacak.

Bakan Özer deprem yaşayan illerde okulların 20 Şubat’a kadar kapalı olması kararını aldıklarını belirtti.

bakan

İKİLİ EĞİTİM BAŞLAYACAK

Bakan Özer 71 ilde okulların 20 Şubat’ta başlayacağını söyleyerek aynı zamanda bu illerde kapasite artırımına gideceklerini belirtti. Deprem bölgesindeki öğrencilerin bu bölgelere yönlendirileceğini belirten Bakan Özer, deprem bölgesinde 1 Mart’a kadar okulların kapatılmasına karar verdiklerini belirtti. 1 Mart’tan sonra ise okulların açılıp açılmayacağı şuan için belli değil. Ayrıca bundan sonraki süreçte okul bazlı kararlar verileceği bildirildi. Bakan Özer, deprem olan 10 ilde ikili eğitime geçileceğini ifade ederek kapasiteyi de arttıracaklarını söyledi.

bakan özer

ÖZEL OKULLAR KARARI

Özel eğitim kurumları ile ilgili olarak belirsizliğin de kalktığını ifade ederek, özel eğitim kurumlarında kapasitenin yüzde 3 ü kadar şehit yakınlarına burslu kontenjan ayrılıyordu. Bu kontenjan yüzde 10 a çıkarıldı.

Son olarak Bakan Özer, bölgede 2 milyon sıcak yemek üretildiğini belirterek 2 bin rehberlikçe ve psikolojik danışmanın sahada çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN