Olası İstanbul depremi için süre kısaldı! İstanbullular dikkat: Bakandan flaş açıklama

Olası İstanbul depremi için süre kısaldı! İstanbullular dikkat: Bakandan flaş açıklama

İstanbul depremi bekleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Özhaseki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atandıktan sonra, beklenen büyük İstanbul depremi hakkında önemli bir açıklama yaptı. Özhaseki'nin verdiği bilgilere göre, İstanbul'da yaklaşık 6 milyon bağımsız birim bulunuyor ve bunlardan 600 bininin yüksek risk taşıdığı belirlendi. Bakan, riskli bölgelerin taşınması için öncelikle rezerv alanların kullanılacağını vurguladı. Fay hatları, dere yatakları ve sıvılaşma riski olan alanlarda ise yeni konut inşaatına izin verilmeyeceği açıklandı. İşte detaylar...

deprem

MEHMET ÖZHASEKİ İSTANBUL DEPREMİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Özhaseki'nin açıklamaları, Marmara bölgesindeki fay hatlarının süresi dolmuş durumda olduğunu ve hareketli bir durumda bulunduğunu gösteriyor. Ancak ne zaman gerçekleşeceğinin belirsiz olduğunu ifade eden Bakan, depremin 10 saniye sonra mı yoksa 10 yıl sonra mı olacağının bilinemeyeceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

istanbul depremi

Bakan Özhaseki ayrıca, yeni binaların eskisi gibi uzun olmayacağını ve zemin artı 4 kat sınırının aşılmaması gerektiğini belirtti. Hatta bazı bölgelerde zemin artı 2 katla sınırlı kalabileceği de dile getirildi.

Son zamanlarda Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 şehirde büyük hasara neden olan depremlerden sonra, beklenen İstanbul depremi tekrar gündeme geldi. İstanbul depremi hakkında uzmanların tahminleriyle birlikte Özhaseki'nin açıklamaları da endişeye yol açtı. Marmara Denizi'nde gece saat 01:19'da meydana gelen 3.2 büyüklüğündeki deprem ise İstanbulluları tedirgin etti.

Beklenen büyük deprem nedeniyle, İstanbul'dan göçler hız kazanırken, kentsel dönüşüm çalışmaları da hızlandırıldı. Önlemlerin artırılması ve güvenli bir çevre oluşturulması adına İstanbul'da yaşayanlar ve ilgili kurumlar seferberlik halinde çalışmalıdır. İstanbul halkına, deprem riskine karşı dikkatli olmaları ve hazırlıklarını tamamlamaları çağrısı yapıldı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN