Pandaların arasına gizlenmiş kutup ayısını 11 saniyede bulanların IQ seviyesi 130'un üstünde çıkıyor! Zekanı test et

Pandaların arasına gizlenmiş kutup ayısını 11 saniyede bulanların IQ seviyesi 130'un üstünde çıkıyor! Zekanı test et

Optik illüzyon IQ testi: Bu görüntüde, pandalar grubundaki gizli kutup ayısını bulmaya çalışın. Ortalamanın üzerinde zekaya sahip insanlar kutup ayısını 11 saniyede görebilirler.

Optik illüzyonlar genellikle beynin nesneleri algılama biçimini zorlayan bir nesnenin veya çizimin veya insanların zihin büken ve şekil değiştiren görüntüleridir. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi çeşitli optik yanılsama türleri vardır. Araştırmalar, normal bir insan beyninin olaylara veya görüntülere farklı bakabildiğini ve her açıdan farklı bir algı oluşturduğunu gösteriyor. Bu kez, resimdeki pandaların arasına gizlenmiş bir kutup ayısını görmeniz gereken optik yanılsamanın zekice bir örneğini bulduk.

1-018.jpg

RESİMDEKİ KUTUP AYISINI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim zor bir bilmecedir ve hem yetişkinler hem de çocuklar için bir zeka oyunu olarak tasarlanmıştır. Bu optik illüzyonda bir grup siyah beyaz panda görebilirsiniz. Bazıları şapka takıyor, bazıları şeker kamışı tutuyor. Ancak bu pandaların arasında bir kutup ayısı saklanmaktadır.

Bulmaca, izleyicileri "Kutup ayısını bulun" diye sorarak gizli hayvanı bulmaları için zorlar. Bu optik yanılsamanın daha zor kısmı, pandalar grubunun içindeki gizli kutup ayısını tespit etmektir. Görüntü, fotoğrafın içindeki gizli kutup ayısını bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu.

GİZLİ KUTUP AYISINI BULDUN MU?

Resimdeki gizli kutup ayısını sadece 11 saniyede tanımanın olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, zor bulmacaları çözerek beyninizi ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu ortaya çıkardı.

Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığına dair bazı büyüleyici bilgiler sağlar. Çoğu zaman, belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılamamız için zihnimizi kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyonun içindeki gizli kutup ayısını gördünüz mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu optik yanılsama görüntüsüne yakından bakın ve pandaların arasındaki gizli kutup ayısını bulmaya çalışın. Kutup ayısını tespit etmek çok zor görünebilir, ancak görüntünün orta ve sol tarafına bakarsanız, gizli kutup ayısını görebileceksiniz.

2-005.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN