Bakan Işıkhan açıkladı! 23 ilaç SGK’nın geri ödeme listesine alındı… İşte geri ödeme listesine alınan ilaçlar…

Bakan Işıkhan açıkladı! 23 ilaç SGK’nın geri ödeme listesine alındı… İşte geri ödeme listesine alınan ilaçlar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, özellikle de sıklıkla ilaç kullanan vatandaşlara sevindirici bir haber verdi. Yapılan açıklamaya göre 23 ilacın SGK’nın geri ödeme listesine alındığı öğrenildi. İşte detaylar…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda altı tanesi yerli üretim olmak üzere 23 ilaç geri ödeme listesine alındı.

BAKAN IŞIKHAN DUYURDU!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. Paylaşımda yer alan bilgilere göre SGK'nin SUT düzenlemesi kapsamında, 5 antianemik ilaç, 5 antipsikotik ilaç, 5 immunosüpresant, 4 kanser ilacı, 2 solunum sistemi ilacı, 1 tiroid tedavisinde kullanılan ilaç ve 1 vitamin ilacı olmak üzere 23 ilacın daha geri ödeme listesine alındığı öğrenildi.

yeni-proje-005.jpg

GERİ ÖDEME LİSTESİNE GİREN İLAÇLAR

Geri ödeme listesine giren ilaçların içinde antianemik ilaç, 5 antipsikotik ilaç, 5 immunosüpresant, 4 kanser ilacı, 2 solunum sistemi ilacı, 1 tiroid tedavisinde kullanılan ilaç ve 1 vitamin ilacı bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN