Kilo vermekte zorlananlar bu meyve tam sizin için! Etkisine inanamayacaksınız... Kilo verirken bağışıklığınız güçlenecek

Kilo vermekte zorlananlar bu meyve tam sizin için! Etkisine inanamayacaksınız... Kilo verirken bağışıklığınız güçlenecek

Havaların soğumasıyla beraber hastalıklardan kaçmak isteyen kişiler özellikle de kış mevsiminden ellerin yenilmesi gerektiğini araştırmaya başladı. Bu kapsamda bu meyveyi kışın tüketen hem kilo veriyor hem hasta olmuyor! Bu meyveyi yiyenler dipçik gibi oluyor… Üstelik kışın vazgeçilmez lezzeti…

Sağlığımızı korumak için tükettiğimiz besinlere dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle de kış aylarında bol vitamin içeren, hasta olmamızı önleyecek meyve ve sebze tüketimine önem göstermeliyiz. Bu kapsamda kış mevsiminin sembolü diyebileceğimiz o meyveyi tüketen resmen rahat bir nefes alıyor. Yalnızca hastalıklara karşı korunmak için değil aynı zamanda kilo vermek için de insanlar tarafından tercih ediliyor.

KIŞIN SEMBOLÜ O MEYVE

Kış aylarının geldiğini ya da havaların artık soğumaya başladığını kestane satışlarıyla beraber anlayabiliyoruz. Çünkü kestane, kışın tüketilen ve bu alışkanlıktan dolayı kış aylarının bir sembolü haline gelen meyvedir. Yalnızca lezzetinden dolayı değil saloon faydalarından dolayı da sıklıkla tüketiliyor.

yeni-proje-1-001.jpg

Kestanenin içinde bulunan demir, magnezyum, fosfor, çinko ve kalsiyum insan sağlığı için oldukça önemli bileşenlerdir. Bunun yanı sıra kestanenin içerisindeki antioksidanlar vücuttaki kirli kanın temizlenmesinde, toksinlerin atılmasında oldukça etkilidir. Kestanenin en bilinen faydalarından biri de mideye ve karaciğere iyi gelmesidir.

yeni-proje-2.jpg

VİTAMİN DEPOSU

Kestane resmen bir vitamin deposu olarak karşımıza çıkıyor. C, B1 ve B2 vitaminleri açısından zengin kestane, hücre yenilenmesine yardımcı oluyor. Öte yandan kasları kuvvetlendiren ve insana enerji veren içeriğiyle hem yorgunluk hissini azaltıyor hem de halsizliğe iyi geliyor.

yeni-proje.jpg

Tüm bunların yanı sıra kan dolaşımını düzene sokmaya yarayan kestane, yeteri miktarda tüketilmesi şartıyla basur ve varis tedavisinde de kullanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN