Sıcaktan bunalan o meyveye hücum etti ama... Canan Karatay'dan kan donduran uyarı: Eğer o iki meyveyi yerseniz...

Sıcaktan bunalan o meyveye hücum etti ama... Canan Karatay'dan kan donduran uyarı: Eğer o iki meyveyi yerseniz...

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, meyvelerle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Karatay, o iki meyveden kesinlikle dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, en sağlıklı meyveyi de açıklayan Karatay, sıvı şekerlerden uzak durulmasını belirtti.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, şeker tüketimine dikkat çekerek fındık ve fıstık gibi alternatiflerin tercih edilmesini önerdi.

"ŞEKERSİZDİR" İBARESİ OLAN ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN

hfg.jpg

Karatay, şekerin içindeki sağlığı olumsuz etkileyen mısır şurubunun, beyaz şekerden 7 kat daha toksik olduğunu ve karaciğerde yağlanmaya neden olduğunu belirtti. Bu nedenle kilolu, tansiyonu yüksek veya şeker hastası olanların "şekersizdir" adı altında sunulan tatlıları tüketmemesi gerektiğini vurguluyor. İkramın önemine değinirken, sağlık açısından da dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

O İKİ MEYVEYE DİKKAT!hgf.jpg

Kavun ve karpuz hakkında ise, trigliserid dediği tehlikeli yağları ve ürik asidi yükselttiğini söyledi. Bu nedenle, şeker hastalığı veya gut hastalığı gibi durumu olanların kavun ve karpuz tüketimine dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

EN SAĞLIKLI MEYVE HANGİSİ?

Sağlıklı meyve olarak kurtlu elma ve zeytinin tercih edilmesini öneriyor, ancak tarım zehirleriyle yıkanmış meyvelere dokunulmaması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN