Galatasaray da TÜİK'e güvenmiyor: Sponsorluk sözleşmesinde...

Galatasaray da TÜİK'e güvenmiyor: Sponsorluk sözleşmesinde...

Galatasaray, yeni stat isim sponsorluğu ve forma göğüs sponsorluğu anlaşmalarının mali detaylarını KAP'a bildirdi. Sponsorluk sözleşmesinde yer alan enflasyon detayı sarı-kırmızılı yönetim de tartışmaların odağındaki TÜİK'e güvenmiyor yorumlarına neden oldu. Buna göre, bedeller sezondan sezona TÜİK ve ENAG'ın TÜFE-ÜFE verilerinin ortalamasıyla artırılacak.

Galatasaray, stat isim sponsorluğu için Rams Global ile 5 yıllık anlaşma sağlandığını açıklandı. Buna göre 2023-24 sezonu için sponsorluk bedeli 213.6 milyon TL (Her yıl TÜİK oranlarına göre artış) olarak belirlendi.

Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada, yeni sponsorluk sözleşmesinde bedeller sezondan sezona TÜİK ve ENAG'ın TÜFE-ÜFE verilerinin ortalamasıyla artırılacağına yer verildi.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan stadyum isim sponsorluğu açıklaması şöyle:

"Şirketimiz ve Galatasaray Spor Kulübü ile Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi arasında 2023-2024 sezonundan başlamak üzere 5 sezon için geçerli olmak üzere yeni bir stadyum isim hakkı ve sponsorluk sözleşmesi imzalanmıştır. 2023-2024 Futbol Sezonu için stadyum isim ve sponsorluk bedeli 213.600.000 TL + KDV olarak belirlenmiştir. Takip eden sezonlara ilişkin sözleşme bedelleri için, Türkiye İstatistik Kurumunun ve Enflasyon Araştırma Grubunun açıklayacağı ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalaması alınarak artış oranı belirlenecektir.

2023-2024 Stadyum isim ve sponsorluk bedeli 213.600.000-TL +KDV'nin % 36'sı, 77.420.000-TL+KDV Galatasaray Spor Kulübüne, %64'ü 136.180.000-TL+KDV şirketimize ödenecektir. Ayrıca sportif başarıya dayalı oluşturulan prim ve ödül sistemine uygun olarak şirketimize prim ödemesi yapılacaktır."

FORMA SPONSORLUĞUNUN MALİ DETAYLARI DA AÇIKLANDI

Öte yandan sarı kırmızılılar, FORMA göğüs sponsorluğu için Sixt rent a car Türkiye ile 5 sezonluk anlaşma sağlandığını da duyurdu.

Galatasaray, 2023-24 sezonunda bu anlaşmadan 195 milyon TL + bonuslar geliri elde edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN