Twitter'ın ismi değişti: Elon Musk resmen açıkladı: 17 yıl sonra ilk kez...

Twitter'ın ismi değişti: Elon Musk resmen açıkladı: 17 yıl sonra ilk kez...

Ekim ayında 44 milyar dolar karşılığında esla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk tarafından satın alınan Twitter'ın logosu ve ismi değişiyor. Musk'ın bu hamlesi kullanıcıların tepkisini topladı.

Dünya genelinde en çok tercih edilen sosyal medya platformları arasında ilk sırada yer alan Twitter'ı Ekim ayında 44 milyar dolar karşılığında satın alan Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, Twitter'ın logosu ve isminin değişeceğini açıkladı. Musk'ın bu açıklaması Twitter kullanıcılarının tepkisini topladı.

2006 yılında Amerikalı yazılım mimarı ve iş insanı Jack Dorsey tarafından kurulan ve kurulduğu günden bu yana en fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformları arasında ilk sırada yer alan Twitter'ın ismi değişiyor.

Twitter'ın sahibi Musk geçtiğimiz günlerde Twitter'a kullanım limiti getirmiş ancak gelen tepkiler sonrasında söz konusu uygulamadan vazgeçmişti. Musk son olarak ise mavi tık sahibi olmayan kullanıcıların birbirleri ile mesajlaşmasını engellemiş ve bunun ardından da mavi tık sahibi olmayan kullanıcılara mesaj sınırı getirmişti.

BU KEZ DE İSMİNİ DEĞİŞTİRECEK

Musk bu kez de kurulduğu günden bu yana 'Twitter' ismi ile anılan platformun adını ve logosunu değiştireceğini açıkladı.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Musk, attığı tweet’te, "Yakında Twitter markasına ve yavaş yavaş tüm kuşlara veda edeceğiz". ifadelerini kullandı:

Sosyal medya platformunun milyarder sahibi, Twitter’da yaptığı paylaşımda "Bu gece yeterince iyi bir X logosu yayınlanırsa, yarın dünya çapında yayına girmesini sağlayacağız." dedi. Musk, yeni logosuyla "her bir insanı eşsiz kılan kusurları somutlaştırmak" istediğini öne sürdü.

Musk, titreyen bir "X" resmi paylaştı ve daha sonra bir Twitter Spaces sesli sohbetinde Twitter logosunun değişip değişmeyeceği sorusuna "Evet. Bu, uzun zaman önce yapılmalıydı.” yanıtını verdi.

X logosunun gün içerisinde yayınlayacağını duyuran Elon Musk, "X.com" adresinin de aktif hale getirildiğini açıkladı.

Musk'ın peş peşe yaptığı bu açıklamalar kullanıcıların tepkisini çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN