Gelen zamlardan sonra herkes kendi simidini evde kendi yapmaya başladı! İşte enfes zeytinli simit tarifi

Gelen zamlardan sonra herkes kendi simidini evde kendi yapmaya başladı! İşte enfes zeytinli simit tarifi

Türk milleti olarak sevdiğimiz yiyeceklerden biri olan simit pahalanması ile vatandaşın cebini yakmaya başladı. Haberimizde tarifini paylaştığımız zeytinli simit ile artık simitlerinizi kolayca evinizde yapabileceksiniz. İşte evde zeytinli simit yapımı...

Son zamanlarda üst üste gelen zamlardan günün her saatinde severek yediğimiz simit de nasibini aldı. Fırınlarda ve pastanelerde simidin pahalandığını gören vatandaş evde simit yapımını araştırmaya başladı. Sizin için özenerek tarifini hazırladığımız zeytinli simit tarifi ile bundan sonra kendi simitlerinizi kendiniz evde kolayca yapabileceksiniz. İşte tüm ayrıntıları ile zeytinli simit tarifi...

MALZEMELER

3 su bardağı ılık su

1 paket instant kuru maya

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı şeker

2,5 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un (yaklaşık 8-9 su bardağı)

İçi için;

Zeytin ezmesi

Üzeri için;

4 tatlı kaşığı pekmez

4 yemek kaşığı su

Kavrulmuş susam

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane zeytinli simit tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine ılık suyu ve mayayı ilave ediyoruz, eritiyoruz ve 5 dk bekleyip un, şeker, tuz ve sıvı yağı da ekleyip elimizle yoğuruyoruz. Pürüzsüz güzel bir hamur elde edelim. Hamurdan parçalar koparıp, merdane ile uzun ince şekilde açalım. Arasına zeytin ezmesi sürerek kapatalım, simit şekli verip, fırın tepsisine dizelim. Tepside yaklaşık 1 saat bekliyoruz.

resized-dc550-6d6c7070getimagebyurl.jpg

Daha sonra bir tabakta susam ve bir tabakta pekmezli su hazırlayıp; simitleri ilk önce pekmezli suya, daha sonra susama bulayıp, tekrar tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında simitlerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen simitlerimizi fırından alalım ve servis edelim.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN