Kazandibine rakip geldi! Sosyal medyayı yıkan kesme muhallebi tatlısı: Tatlıcılarda bile böyle lezzetlisi yok

Kazandibine rakip geldi! Sosyal medyayı yıkan kesme muhallebi tatlısı: Tatlıcılarda bile böyle lezzetlisi yok

Gastronomi dünyası, her bir lezzetiyle sürprizlerle dolu bir serüven sunmaya devam ediyor. Bu sefer, tatlı dünyasında eşsiz bir deneyim sunan kesme muhallebi tarifi ile tanışıyoruz. Geleneksel Türk mutfağına ait bu lezzet, hem görsel şölen sunan görünümüyle hem de damakta bıraktığı unutulmaz lezzetiyle dikkat çekiyor.

Tabaklarınızı tatlandırmak için harika bir tarifim var: kesme muhallebi! Geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla buluşturan bu tarif, damakları şenlendirecek bir lezzet şöleni sunuyor. İçinde bulunan malzemelerle hem kolaylıkla hazırlanabilir hem de herkesin seveceği bir tat haline dönüşebilir.

MALZEMELER

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı irmik

1 paket vanilya

1.5 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

Kavrulmuş file badem

Yeşil toz fıstık

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle derin bir tencereye unu, nişastayı, toz şekeri ve irmiği koyun. Bu malzemeleri güzelce karıştırın. Ardından üzerine sütü azar azar döküp topaklanma olmaması için başından hiç ayrılmadan sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebinin üzeri göz göz olunca içine tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Hızlı bir şekilde karıştırın. Dikdörtgen borcamın içini soğuk su ile ıslatın. Muhallebiyi borcama dökün. Üzerini düzleştirin. Soğumaya bırakın. Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Bu süre sonunda borcam düz bir tabağa ters çevirerek çıkartın. Ardından isteğiniz dilimleyin. Son olarak üzerini kavrulmuş file badem ve yeşil toz fıstık ile süsleyip servis edin.

AFİYET OLSUN…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN