Azerbaycan’dan ‘Ukrayna’ açıklaması: İlhak edilmiş topraklardaki seçimlerin hiçbir anlamı yok

Azerbaycan’dan ‘Ukrayna’ açıklaması: İlhak edilmiş topraklardaki seçimlerin hiçbir anlamı yok

Ukrayna’dan tartışmalı bir şekilde ilhak edilen bölgeler dahil olmak üzere Rusya genelinde bulunan 80 bölgede yerel seçimler sürerken, Azerbaycan’dan yapılan açıklamada, Ukrayna topraklarında yapılan seçimlerin hiçbir hukuki geçerliliği olmadığı belirtildi.

Ukrayna’dan işgal edilen Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’un da aralarında bulunduğu Rusya’nın 80 bölgesinde dün başlayan yerel seçimler sürerken, Azerbaycan, Ukrayna’dan işgal edilen topraklarda seçim düzenlenmesine tepki gösterdi.

‘UKRAYNA’NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ TANIYORUZ’

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan ve Ukrayna’nın birbirlerinin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tanıdığı ve destekliği belirtildi. Ukrayna topraklarında sadece Ukrayna’nın anayasası ve mevzuatına uygun olarak yapılan seçimlerin meşru olabileceği vurgulandı.

Açıklamada, "Azerbaycan’ın bu ilkeli tutumu, devletlerin egemenliğine ilişkin haklara saygı konusunda evrensel olarak tanınan norm ve uluslararası hukukun ilkelerine dayanmaktadır. Bu kriterleri karşılamadığı için Ukrayna’nın uluslararası alanda tanınan topraklarının bir bölümünde son yapılan ’seçimlerin’ hiçbir hukuki geçerliliği yoktur" şeklinde kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN