Hamas lideri Meşal: Rehinelerin güvenliği için soykırımı durdurun

Hamas lideri Meşal: Rehinelerin güvenliği için soykırımı durdurun

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e gerçekleştirdiği saldırılara öncülük eden önemli isimlerden Halid Meşal, ellerindeki rehinelerin serbest kalması için Gazze'ye düzenlenen saldırıların sona ermesi gerektiğini söyledi. Meşal, örgütün askeri kanadının sivilleri öldürmediğini de öne sürdü.

Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sona ermesi halinde Gazze'ye götürülen rehineleri serbest bırakacağını söyledi. Meşal, el Kassam Tugayları'nın sivilleri öldürmediğini de iddia etti. Meşal, İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında rehinelerden en az 22'sinin öldüğünü ve ölenlerin çoğunun İsrailli olduğunu söyledi.

"REHİNLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN SOYKIRIM DURDURULMALI"

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, rehinelerin güvenliğinin sağlanması için Avrupalı ve Amerikalıların Netanyahu'yu acımasız soykırımı ve savaş suçlarını durdurmaya zorlasınlar diyen Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Meşal, "Bu saldırganlığı durdursunlar ve göreceksiniz ki Katar, Mısır, bazı Arap ülkeleri ve diğerleri gibi arabulucular onları serbest bırakmanın bir yolunu bulacak ve biz de onları evlerine göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarda neden olduğu sivil ölümlerinin "kasıtlı olmadığını savunan" Meşal, İran'ın söz konusu saldırılara dahil olmadığını Hamas'ın tek başına hareket ettiğini vurguladı.

HAMAS'IN ELİNDE 210 REHİNE VAR

İsrail'in açıkladığı son verilere göre, Hamas'ın rehine olarak tuttuğu 210 kişi var ve şu ana kadar dördü serbest bırakıldı. Serbest bırakılan İsrailli rehinelerden 85 yaşındaki Yocheved Lifshitz, rehinelerin temiz koşullar altında tutulduğunu ifade etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN