İsveçli bakan Jonson NATO zirvesini değerlendirdi: Kendimizi PKK’nın faaliyetlerini engellemeye adayacağız

İsveçli bakan Jonson NATO zirvesini değerlendirdi: Kendimizi PKK’nın faaliyetlerini engellemeye adayacağız

Türkiye’nin NATO’ya girmesine yeşil ışık yaktığı kritik zirveden sonra konuşan İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, “Türkiye ile uluslararası terörizme karşı mücadele edeceğiz. Kendimizi, terör örgütü PKK’nın İsveç’teki faaliyetlerini engellemeye adayacağız” şeklinde konuştu.

İsveç medyasına Vilnius kentinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’ni değerlendiren İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, İsveç’in Türkiye ile kararlı bir şekilde terörle mücadele edeceğini söyledi.

Jonson, “Türkiye ile uluslararası terörizme karşı mücadele edeceğiz. Kendimizi, terör örgütü PKK’nın İsveç’teki faaliyetlerini engellemeye adayacağız. Bu hem bizim güvenliğimiz hem de Türkiye’nin güvenliği için önemli” dedi.

‘TOPLANTIDA BEN YOKTUM’ CEVABI

Jonson, bir gazetecinin, “Vilnius’ta varılan mutabakatın ardından İsveç, PKK/PYD ve FETÖ’yü terör örgütü olarak mı kabul ediyor” sorusuna, “Buna net bir cevap veremem çünkü toplantıda ben yoktum, Adalet Bakanı Gunnar Strömmer vardı” yanıtını verdi. İsveçli Bakan, hangi terör örgütleri ile mücadele edileceğinin İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında imzalanan üçlü muhtırada yer aldığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN