Peş peşe gelen benzin zamlarına akıl almaz çözüm: Talep hat safhaya çıktı! Araç sahipleri ona akın ediyor

Peş peşe gelen benzin zamlarına akıl almaz çözüm: Talep hat safhaya çıktı! Araç sahipleri ona akın ediyor

Benzin ve motorin fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşı zorlamaya devam ederken, milyonlarca araç sahibi için yeni çözüm belli oldu. Benzin ve motorine göre daha uygun fiyatlı olan o çözüm ise sanayilerde kuyruğa neden oldu. İşte, araç sahiplerinin cebini rahatlatan yeni çözüm...

Benzin ve motorin fiyatlarındaki yükseliş sonrasında vatandaş çözümü LPG'de buldu! Benzin ve motorine göre daha uygun olan LPG'ye talep gün geçtikçe artıyor.

Arabası başka bir yakıt türüne sahip olan milyonlarca sürücü, yolunu sanayiye çevirmeye başladı. Bütçesini düşünen vatandaşlar LPG'ye yönelirken, araçlarda da LPG'ye dönüş arttı. Yaşanan yoğunluk ise sanayicilerin yüzünü güldürdü.

LÜKS ARAÇLARIN MONTAJI DA ARTTI

27 yıldır sanayide LPG dönüşüm hizmetinde çalışan İbrahim Çekil, "Şu anda fosil yakıtlarının aşırı şekilde yükselmesinden dolayı piyasalar LPG'ye fırsat veriyor. LPG’li araçtaki montajımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Maalesef herkese de şu anda montajını yapamıyoruz, randevu üzerine çalışıyoruz. Randevusunu birkaç gün öncesinden veya bir hafta öncesinden verdiğimiz kişilerin sırasıyla montajını gerçekleştiriyoruz. Bugün de bir montajımız şu anda yapılıyor. Bundan önce bir montajımız daha vardı. O bitti onu gönderdim şu anda 2021-2022-2023 bandında çok fazla araca taktık. 2-3 yaşındaki arabalara daha fazla montajlarımız var. Lüks araçlarımızda daha fazla şu anda Toyota olsun, Egea tarz araçlarımızda olsun, şu anda çok fazla montajımız var" ifadelerini kullandı.

haber-13-1.jpg

"FİYATLAR BANA BİLE PAHALI GELİYOR"

LPG montajının ucuz bir işlem olmadığına da dikkat çeken Çekil, şu ifadelere yer verdi:

"Markalarda LPG’li fiyatlarda şu anda piyasanın yükselişine göre paranın değer kaybetmesine göre enflasyona göre yükseliyor. Şu anda ucuz bir montaj da yok. Ben sanayiciyim ben takıyorum ama bana bile pahalı geliyor şu anki fiyatlar. Ama o halde bile yakıttan dolayı arada makasın hayli açılması ve dar gelirlileri vatandaşlarımızın zorlanmasından dolayı LPG şu anda hat safhada. Kendi araçlarımızla, yeni aldığımız araçları bile hemen LPG’ye dönüştürüyoruz. Çünkü benzin yakıtına dayanamıyoruz benzin kullanımı çok fazla"

haber-13-2.jpg

FİYATLAR SABİT KALAMIYOR

LPG dönüşüm fiyatlarıyla ilgili de bilgilendirme yapan Çekil, fiyatların şuan 11.000-25.000 TL arasında değiştiğini aktardı. Araç model ve cinsine göre fiyatlarda değişiklik olduğunu belirten Çekil, eskiden 6.500 ila 7.000 TL'ye taktıkları tüplerde 2 kat artış yaşanarak fiyatların 12.000 ila 13.000 bin TL'ye çıktığını söyledi.

Benzin ve motorine gelen zamlar gibi LPG dönüşüm zamlarının da devam edeceğini vurgulayan Çekil, hiçbir malzemenin fiyatının sabit kalmadığına dikkat çekerek kelepçeden cıvataya kadar tüm parçalar günlük zam geldiğinin altının çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN