Ünlü televizyoncu hükümetle görüştü asgari ücreti açıkladı! Rakamı duyan hayretler içinde kalıyor

Ünlü televizyoncu hükümetle görüştü asgari ücreti açıkladı! Rakamı duyan hayretler içinde kalıyor

Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret hakkında kritik gelişme! Ünlü televizyoncu hükümetle görüşerek asgari ücreti duyurdu! Asgari ücret zammıyla alakalı verdiği oranlar çalışanların gündeminde yer aldı! Peki, asgari ücret ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

Yeni yıla sayılı günler kala, asgari ücret tartışmaları başladı. Ocak 2024 tarihinde asgari ücrete gelecek zamma dair birçok tahmin ülke gündeminde dolaşıyor. Yetkililerin açıklamasını beklediği asgari ücret rakamına dair bir rakamda ünlü televizyoncudan geldi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Halk TV tarafından paylaşılanlara göre, 2023 yılının ikinci yarısında 11 bin 402 TL'ye yükseltilen asgari ücretin, 2024 yılında ne kadar olacağına dair söylentiler kulaktan kulağa geziyor.

Asgari ücret hakkında kritik açıklama gazeteci Cem Küçük'ten geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşen gazeteci, ekonomi politikaları, memur ve emekli zamları ile asgari ücret zammına dair konuları gündeme getirdi.

para-tl-lira-25-aytm-5tpw.jpg

MEHMET ŞİMŞEK İLE GÖRÜŞTÜ

Mehmet Şimşek ile görüşmesinin ardından Cem Küçük, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Asgari ücret zammına dair tahminlerini paylaşarak "Bilgi içeriden mi geliyor?" sorusu gündeme taşındı.

Enflasyonla mücadele kapsamında yeni ekonomi yönetiminin faiz politikasında tam tersine doğru bir değişiklik yapıldı. Ücret politikalarında kapsamlı çalışmalar olduğunu işaret ederek, Ocak 2024 tarihinde asgari ücretin 16 bin TL seviyelerinde olacağını paylaştı.

agustos-2019-kira-artis-orani-acikl-cevc-cover.webp

ASGARİ ÜCRETTE ZAM MİKTARI

Yeni yıl için öngörülen enflasyonun yüzde 33, 2024 yılının ilk yarısı için beklenen enflasyonun ise yüzde 38 seviyesinde olacağını öne sürdü. Yapılan hesaplamalar kapsamında, kamuoyunda yüzde 40 seviyelerinde bir asgari ücret zammı beklentisi oluştu.

Hükümet tarafından yapılan açıklamaların da bu yönde olduğunu işaret eden Cem küçük, yüzde 40'lık bir zamla asgari ücretin 16 bin TL seviyelerinde olacağını tahmin ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN