Vatandaşın hem cebi hem yüzü gülecek! 81 ile indirim müjdesi: Fiyatlar 5 kat birden düştü

Vatandaşın hem cebi hem yüzü gülecek! 81 ile indirim müjdesi: Fiyatlar 5 kat birden düştü

Marmara, Ege ve Karadeniz'de balık avındaki yasağın 1 Eylül'de kalkmasının ardından balıklarda tezgahtaki yerini aldı. İlk günler havalarda uçan fiyatlar vatandaşı üzerken, bugün büyük indirim haberi geldi. İşte, balık fiyatlarındaki son durum...

Ülke genelindeki balık avı yasağının kalkmasının ardından balıklar tezgahtaki yerini aldı. İlk günler fiyatlar cep yakarken, uskumrunun kilosu 500 TL'den, sardalyanın kilosu ise 300 TL'den satışa sunulmuştu.

Balıkçılar bu yıl denizlerde balığın bol olduğunu açıklarken, fiyatların da önümüzdeki günlerde düşeceğini belirtmişti. Öyle de oldu ve balık fiyatlarında beklenen düşüş bugün itibariyle yaşandı.

BALIK FİYATLARINDA BEKLENEN DÜŞÜŞ YAŞANDI

Yıllarını balıkçılığa adayan Ali Akkurt, balık avcılığında balıkların erişkinlik seviyesine gelmeden tutulmaması gerektiğini vurgularken, fiyatlarla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

"İstavritler çok küçük olduğu için tezgahımıza getirmedik. Küçük balıklar tutulmazsa iyi olur. Sardalya var, uskumru var. Fiyatlar şuan normal. Bir hafta evvel sardalyanın kilosu 300 liraydı. Şimdi 100 lira yani. Uskumru balığı 500 liraydı, şimdi 100 lira. Fiyatlar böyle kalır."

p-h-11-ic.jpg

"ÇEŞİTLERİN ÇOĞALMASI GEREKİYOR"

Tezgahtan balık alışverişi yapan Fahri isimli bir vatandaş ise şunları söyledi:

"Sezonun açılmasından mutluyuz ama çeşitlerin çoğalması daha da iyi olur. Şu an çeşitler pek bol değil, kısıtlı. Çeşitler çoğalırsa, fiyatlar gayet makul. İnşallah önümüzdeki günlerde çeşitler çoğalır. İstavrit ve hamsinin boyutlar çok küçük. Bunun Sahil Güvenlik tarafından özellikle denetlenmesi ve küçük balıkları tutanlara büyük yaptırımlar uygulanması gerekmekte. Eğer bu yapılmazsa önümüzdeki yıllarda balık yiyemeyiz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN