18-35 yaş arasındakilere müjde! KPSS puanı ile devlet işi kapısı açıldı: Farklı kadrolarda alım yapılacak

18-35 yaş arasındakilere müjde! KPSS puanı ile devlet işi kapısı açıldı: Farklı kadrolarda alım yapılacak

Dışişleri Bakanlığı personel alımları için düğmeye bastı. Merkez teşkilatında görevlendirilecek yeni personel alımları için detaylar tek tek paylaşıldı. İşte personel başvuru detayları…

Temmuz ayının sonuna yaklaşırken kamu kurumlarının personel alımları hız kesmeden devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ilan doğrultusunda Merkez teşkilatında istihdam edilecek yeni personel alımı yapılacağı belirtildi. Yayınlanan ilan doğrultusunda herhangi bir mülakat şartının olmadığı belirtilirken KPSS puan şartına göre alım yapılacağı vurgulandı. İşte personel başvuru detayları…

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ilan doğrultusunda farklı kadrolarda personel alımı yapılacak aktarıldı. Vatandaşlar hangi kadrolarda alım yapılacağını merak ederken bakanlık tarafından yapılan paylaşım ile kadro ve kontenjan sayıları belli oldu. Alım yapılacak kadro ve kontenjan şu şekildedir:

  • Şoför - 15 Kişi,
  • Temizlik Görevlisi - 15 Kişi,
  • Bakım hizmet Görevlisi - 20 Kişi

personel-4.jpg

KPSS ŞARTI İSTENİYOR

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde yapılacak personel alımları için adaylardan KPSS şartı istendiği belirtildi. Merkez teşkilatında görevlendirilecek personellerin KPSS şartını sağlaması durumunda başvuruda bulunabileceği aktarıldı. Alımların puan sıralamasına göre olacağı belirtilirken başvurularında 14-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacağı işaret edildi. Online olarak yapılacak başvurular https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden tamamlanacak.

personel-mulakat.jpg

PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak personel alımları için adaylardan istenen şartlarda merak ediliyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi de yer alan şartların sağlanması gerektiği aktarıldı. Bu kapsamda adayların taşıması gereken özellikler şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • 18-35 yaş aralığında olması,
  • 2022 KPSS sınav puanının olması, (KPSS-B)
  • KPSSP94 puan türünde en az 65 puan almış olması,
  • Erkek adayların askerlikle ilişiğinin bulunmaması ya da askerlik görevinin tamamlamış olması,
  • Kamu kurumları ve kuruluşları kapsamında disiplin mevzuata uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmeme şartlarını sağlanması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN