AK Partili Zengin: Başörtüsü teklifi için muhalefetle bir tur daha görüşülecek

AK Partili Zengin: Başörtüsü teklifi için muhalefetle bir tur daha görüşülecek

Seçime yaklaştıkça siyasetin gündemi hareketlenirken, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de başörtüsüne anayasal güvence getirilen kanun teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Zengin, kanun teklifiyle ilgili muhalefetle bir tur daha görüşme yapmayı düşündüklerini söyledi. Seçim tarihiyle ilgili mayıs ayını işaret eden Zengin, Nisan'dan sonra olacak. Mayıs'ta olursa buna erken seçim denmez. Seçim öne gelirse de 1-2 hafta gelebilir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın gündeme dair sorularını yanıtladı.

Zengin, başörtüsüne anayasal güvence getirilen ve ailenin yeniden tanımlandığı anayasa değişikliği teklifiyle ilgili muhalefetle bir tur daha görüşme yapmayı düşündüklerini söyledi. Zengin, seçim tarihiyle ilgili Mayıs ayını işaret ederek, "Nisan'dan sonra olacak. Mayıs'ta olursa buna erken seçim denmez. Seçim öne gelirse de 1-2 hafta gelebilir" yanıtını verdi.

ARTIK İTİRAZ OLMAYAN BİR KONU OLSUN

Başörtüsüne anayasal güvence teklifin daha önce ziyaret ettikleri CHP, İyi Parti ve HDP’nin elinde olduğunu belirten Zengin devamında şunları söyledi:

“Yılbaşından sonra bu ziyaretleri yapacağız. HDP'ye gideceğiz. İlişki zeminlerini doğru oturtmak lazım. Ben bugüne kadar hiçbir siyasi partinin yasaklayalım dediğini görmedim. Bizim amacımız sadece ve sadece sorunu çözmek. 400'ün üzerinde bir reyle geçerse, doğru olan referanduma götürmemektir. Artık itiraz olmayan bir konu olsun. Bu konunun tescilini Meclis yapsın istiyoruz. Referanduma gitmeden çözüleceğini düşünüyorum."

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken evlendirmesine ilişkin istismar tartışmalarına da değinen Zengin, "İstismarı kabul etmek asla mümkün değildir. Önümüzdeki hafta araştırma komisyonu için teklif vereceğiz. Bu şu anda Türkiye'deki en önemli davalardan biridir" dedi.

NE OLMUŞTU:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulmaması Hakkında Kanun Teklifi'ni, 4 Ekim 2022'de TBMM Başkanlığı’na sundu. 6 gün sonra, 10 Ekim'de komisyonlara sevk edildi. AK Parti Grubu’nun hazırladığı son torba kanun teklifinin TBMM’ye sunulduğu gün komisyonlara havale edilmesi üzerine CHP TBMM Grup yönetimi, ayrımcılık yapıldığı itirazında bulunmuştu. Başörtüsü serbestliğine “anayasal güvence getiren” ve aileyi kadın erkek birlikteliği şeklinde yeniden tanımlayan anayasa değişikliği teklifine AKP, MHP ve BBP’den 336 milletvekili imza attı. Teklife ilk imzaları atan isimler ise TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN