Bakan Koca'dan 'GATA'da malzeme sıkıntısı' iddialarına dair açıklama

Bakan Koca'dan 'GATA'da malzeme sıkıntısı' iddialarına dair açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'GATA'da malzeme sıkıntısı' iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu. Koca, "'Malzeme krizi, kopan parmağı dikmeyi engelledi' başlığıyla yer alan bir haber, tamamen asılsızdır" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye'nin en köklü askeri hastanesi GATA'daki malzeme krizi, kopan parmağı dikmeyi engelledi’’ iddiasıyla ilgili açıklamasında, "Tamamen asılsızdır. Malzemenin temin edilmesi sonrasında, ameliyata alınmış yaklaşık 5 saat süren ameliyat başarıyla tamamlanmıştır. Replantasyonun 3’üncü gününde hastanın fizik muayenesinde replante edilen parçanın canlı olduğu ve ameliyatın başarıyla geçtiği görülmüştür. Ameliyat sırasında malzeme temininde yaşanan aksaklıklarla ilgili kişiler hakkında hastane yönetimi tarafından gerekli inceleme ve idari soruşturma başlatılmıştır'' dedi.

'TAMAMEN ASILSIZDIR'

Malzeme eksiklikliği dolayısıyla Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (GATA) ameliyat yapılamadığı yönündeki iddiayla ilgili de konuştu. Koca, "Tamamen asılsızdır" dedi.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

"Hastamız sağ elinin birinci parmağını kapıya sıkıştırma sonucu total ampütasyon nedeniyle başvurmuştur. Ortopedi kliniği tarafından değerlendirilmiş ve acil replantasyon cerrahisi planlanmıştır.

Ameliyathane deposunda bulunmayan ama hastanenin ana deposunda bulunan malzemenin ilgili hastanede olmadığı şeklinde yanlış bilgi verilmesi üzerine Ankara Etlik Şehir Hastanesi ile iletişime geçilerek malzemenin temini sağlanmıştır. Malzemenin temin edilmesi sonrasında hasta ameliyata alınmış, yaklaşık 5 saat süren ameliyat başarıyla tamamlanmıştır."

Bakan Koca, konuya ilişkin hastane yönetimi tarafından gerekli inceleme ve idari soruşturma başlatıldığını da ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN