Binlerce gence müjde! EGM 10 bin polis alımı yapacak: Başvuru tarihi ve şartlar netleşti

Binlerce gence müjde! EGM 10 bin polis alımı yapacak: Başvuru tarihi ve şartlar netleşti

Yeni gelişme: Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 bin kişinin polis olarak istihdam edileceğini açıkladı. EGM'nin resmi açıklamasına göre, Polis Akademisi Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne (POMEM) 8 bin lisans ve 2 bin önlisans mezunu olmak üzere toplamda 10 bin öğrenci alınacak. Başvuru şartları da 30. Dönem POMEM için belirlendi ve başvuruların 1-19 Mayıs tarihleri arasında yapılabileceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Son dakika haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü, 30. Dönem POMEM adayları için beklenen duyuruyu yaparak, 10 bin polis alımı gerçekleştireceğini açıkladı. EGM tarafından yapılan duyuruda, "30.Dönem POMEM Adaylarına Önemli Duyuru! Polis Akademisi Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 8.000 lisans (6.800 erkek ve 1.200 kadın), 2.000 önlisans (1.700 erkek ve 300 kadın) olmak üzere toplam 10.000 öğrenci alımı yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi'ne başvuru yapacak adaylar için şartları açıkladı. Bu kapsamda, başvuru yapacak adayların KPSS sınavından lisans için en az 60, ön lisans için en az 65 puan almaları gerekiyor. Başvurular 1 Mayıs ile 19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Başvuru şartlarının belirlenmesi, Polis Akademisi'ne katılmak isteyen adaylar için önemli bir kriterdir ve bu şartları karşılayan adaylar, başvuru yaparak eğitimlerine devam etme şansına sahip olacaklardır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

pomem

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan sınavlara başvuruların elektronik ortamda yapılacağını duyurdu. 1-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında, adaylar e-devlet şifreleri ile http://www.pa.edu.tr adresinden ön başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvurular sonrasında, adaylar en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanacak ve kontenjanın on katına kadar adaylar, şahsen müracaat için çağrılacaklar.

Başvuru yaparken, şehit ve vazife malulü eş veya çocukları sınav ücreti ödemek zorunda kalmayacaklar. Başvuru ücreti ve hesap bilgileri Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde duyurulacak. Son başvuru tarihi olan 19 Mayıs 2023 saat 17:00'ye kadar başvurular yapılabilecek.

Adayların başvuru işlemlerinde e-devlet şifrelerini kullanmaları gerekmektedir. Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra, sınav ücreti ödemesi yapılacak olan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirtilen hesap numaralarına ödemelerini gerçekleştirebilecekler.

Polis Akademisi Başkanlığı, sınavlara başvuracak olan adayları gerekli bilgilendirmelerle zamanında bilgilendirmektedir. Adaylar, sınav ve başvuru ile ilgili tüm bilgileri Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden takip edebilirler.

POLİSLİK İÇİN ARANAN KOŞULLAR NELER?

Polis olmak için aranan koşullar oldukça kapsamlı ve detaylıdır. Bu koşullar şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

Askerlikle ilişiği bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak,

30 yaşından gün almamış olmak,

Belirli boy ve kilo ölçüleri ile vücut kitle endeksi aralıklarında olmak,

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki engel bulunmamak,

Sağlık koşullarına uygun olmak,

Belirli suçlardan dolayı hapis cezasına mahkum olmamak veya devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak,

Fuhuş, kumar, uyuşturucu kullanımı gibi suçlarla ilişkili olmamak,

Siyasi parti veya yan kuruluşlara üye olmamak,

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş olmak,

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamak,

Polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

Bu koşulların tümü sağlanmadığı takdirde polis olma hakkı elde edilemez. Bu şartların detayları ve uygulama süreci ile ilgili daha fazla bilgi, ilgili resmi kurumlar ve yetkililer tarafından sağlanmaktadır.

POMEM Giriş Yönetmeliği'nin 7. maddesinin 3. fıkrasına göre, ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanacak ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar olan adaylar şahsen müracaat için çağrılacaktır. 30. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar belirlendikten sonra, sınav ücreti yatırılması gerektiği ve sınav ücreti ve hesap bilgilerinin www.pa.edu.tr adresinde duyurulacağı bildirilir.

POMEM, Polis Meslek Eğitim Merkezi anlamına gelmektedir. Türkiye genelinde birden fazla POMEM bulunmaktadır. Bu merkezler, polis adaylarının eğitim aldığı ve mesleki bilgi ve becerilerini geliştirdiği yerlerdir. POMEM'lerin bulunduğu şehirler arasında Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Samsun, Trabzon, Erzurum gibi birçok şehir yer almaktadır. POMEM'lerin tam listesi ve adresleri için ilgili kurumun resmi web sitesi veya iletişim kanallarından bilgi alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN