Karaismailoğlu selin vurduğu Adıyaman'da açıkladı: Hazine garantili köprüde hesaplar tutmadı

Karaismailoğlu selin vurduğu Adıyaman'da açıkladı: Hazine garantili köprüde hesaplar tutmadı

Depremden sonra selin felaketi yaşattığı Adıyaman'da konuşan Bakan Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden bir yılda 2 milyon 200 bin araç geçtiğini belirtti. Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen köprüye yıllık 16 milyon 425 araç için Hazine garantisi verilmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 6 Şubat depremlerinin yıktığı daha sonra sel felaketinin vurduğu Adıyaman'a giderek basın açıklaması yaptı. Burada Çanakkale Köprüsü'nden bahseden Karaismailoğlu, yıllık 16 milyon 425 araç için Hazine garantisi verilen ve yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nden bir yılda 2 milyon 200 bin araç geçtiğini belirtti.

'ESERİMİZ MEYVELERİNİ VERİYOR'

Yarın Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Karaismailoğlu, "Hem de ecdada saygı, geleceğe armağan olarak nitelendirdiğimiz 1915 Çanakkale köprümüzün açılışının 1. yıl dönümü. Tasarım ve mühendislik anlamında enlerin ve ilklerin köprüsünü inşa ettik ve ülkemizin bütünsel kalkınma hamlesi için dev bir adım olan bu eserimiz meyvelerini veriyor" dedi.

Karaismailoğlu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bugüne kadar 2 milyon 200 bin araç, 1915 Çanakkale köprümüz sayesinde kara yolunu kesintisiz şekilde kullandı. 2 milyona yakın araç ise Malkara-Çanakkale Otoyolu'nu kullandı. Böylece bölge ekonomisi canlandı, turizme, tarıma ve istihdama önemli katkılar sağlandı. Sonuçta ülkemiz kazandı, milletimiz kazandı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN