Seçil Erzan davasında beklenen gün geldi: Arda Turan, Muslera, Buse Terim, Emre Belözoğlu...

Seçil Erzan davasında beklenen gün geldi: Arda Turan, Muslera, Buse Terim, Emre Belözoğlu...

Birçok kişiyi toplamda yaklaşık 26 milyon dolar dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan, yarın yeniden hakim karşısına çıkacak. Davanın iddianamesinde Emre Belözoğlu, Arda Turan, Selçuk İnan, Fernando Muslera, Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı’nın da arasında bulunduğu 18 kişi müşteki olarak yer alırken bu isimlerin de yarın duruşmaya katılması bekleniyor. Duruşmada ilk olarak Erzan'a geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan mesajların sorulması bekleniyor.

Halk arasında 'Fatih Terim Fonu' olarak da bilinen Denizbank eski Şube Müdürü Seçil Erzan'ın aralarında futbolcuların da olduğu birçok kişiyi dolandırdığı davada yarın büyük gün.

Birçok ismi 26 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla 226 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan, yarın ikinci kez hakim karşısına çıkacak.

Merakla beklenen duruşmada Erzan'ın mağdur olduğu iddia edilen kişilerle yüzleştirilmesi ve geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan WhatsApp mesajlarının sorulması bekleniyor.

Duruşmada futbolcular Selçuk İnan, Emre Belözoğlu ve Arda Turan’ın da arasında bulunduğu yedi kişi müşteki, 11 kişi ise tanık olarak dinlenecek. Hem Seçil Erzan’a hem de müşteki ve tanıklara kırık telefondan çıkan yazışmalar da sorulacak.

NTV'de yer alan habere göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 62 sayfalık iddianamede Emre Belözoğlu, Arda Turan, Selçuk İnan, Nestor Fernando Muslera, Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı’nın da arasında bulunduğu 18 kişi müşteki olarak yer aldı.

25 MİLYON 770 BİN USD VE 7 MİLYON 384 BİN TL DOLANDIRDI İDDİASI

Soruşturma kapsamında tutuklanan Seçil Erzan’ın 18 kişiye yönelik “nitelikli dolandırıcılık” ve 12 kez “özel belgede sahtecilik” suçlarından toplam 66 yıldan 216 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 3’ü tutuklu 6 şüphelinin ise 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edildi. Erzan’ın 18 müştekiyi toplam 25 milyon 770 bin USD ve 7 milyon 384 bin TL dolandırdığı iddia edildi.

BUSE TERİM, EMRE BELÖZOĞLU, ARDA TURAN, SELÇUK İNAN...

Mahkemenin kararı doğrultusunda Buse Terim Bahçekapılı, Bülent Çeviker, Emre Belözoğlu, İsmail İbrahim Çağlar, Arda Turan ve Selçuk İnan duruşmada müşteki olarak ifade verip şikâyetlerini anlatacak.

İlk duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verilen ancak duruşmadan sonra hazırlanan ve dava dosyası ile birleştirilen iddianamede müşteki olarak yer alan Mert Zeydanlı’nın da ikinci duruşmada müşteki olarak ifadesinin alınması bekleniyor.

Yine ilk duruşmada zorla getirilmelerine karar verilen Semih Kaya, Tanın Yılmaz, Merve Yılmaz, Nur Erkasap, Mustafa Sefa, Candaş Gürol, Fırat Özdemir, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat tanık olarak dinlenecek.

ESKİ SEVGİLİSİ DE TANIK OLACAK

Seçil Erzan’ın eski sevgilisi Candaş Gürol da mahkemede tanıklık yapacak.

"Ponzi Seçil" olarak bilinen bankacı Seçil Erzan'ın kırılan telefonundaki mesajlar içinde Arda Turan ile yaptığı yazışmalar önemli yere sahip. Turan, dosyaya göre sisteme en çok para kaptıran isim.

Bilirkişi raporuna göre, Turan ve Seçil Erzan arasında geçen konuşmalarda Erzan’ın para gerektiğini söylemesi üzerine Turan’ın nakit para verecek kimseyi bulamadığını yazdığı görülüyor. Turan, Erzan'ın gizli fon adı verilen sistemine hem para yatırıyor hem de para yatıracak isim arıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN