5-10-100 doları olanlar dikkat! Bunu yapmayın: Felaket tellalı ekonomistten dolar tahmini ağızları açık bıraktı!

5-10-100 doları olanlar dikkat! Bunu yapmayın: Felaket tellalı ekonomistten dolar tahmini ağızları açık bıraktı!

Eylül 2021'de yükselme rallisine başlayan dolar, altın piyasasının da yükseliş grafiği çizmesine neden oldu. Merkez bankasının o sırada faiz oranlarını artırma kararına rağmen, kontrolsüz ekonomik piyasa Aralık ortasında rekor bir seviyeye ulaştı. Dolar, diğer döviz kuru ve altın fiyatlarındaki zirveleri gözlemleyerek 18 TL'ye yükseldi, ancak yeni ekonomik modelin yayınlanmasının ardından piyasada sert düşüşler yaşandı.

2021'deki müdahalenin son birkaç gününde geçici olarak kontrol altında tutulan ekonomik piyasalar, 2022'de şaşırtıcı tablolar sergiledi. Diğer şeylerin yanı sıra, Fed'in faiz artırım kararı ve ardından gelen Rusya-Ukrayna savaşı yeni ekonomik büyümeyi beraberinde getirdi. Döviz kurlarının yükselişleri aynı zamanda günlük hayatı da pahalı hale getirdi.

2023 yılının ilk ayında olduğumuz için son dönemde döviz kurları yeniden hareketlenmeye başladı. Maaş artışının alım gücünü artırması amaçlanmıştı ancak piyasada görülen yeni rekor vatandaşları düşündürmeye zorladı. Dönemin ünlü iktisatçısı Selçuk Geçer, dolar kuruna ilişkin yeni tahminlerini yayınlayınca Vatandaşlar çok tedirgin oldu. Geçer'in son dolar kuru tahmini onlar için tam anlamıyla bir sürpriz oldu.

Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar tahmini

"SEÇİM ZAMANI DİKKATLİ OLUN!"

Şu anda 18.80 TL'den işlem gören dolar hakkında yeni değerlendirmelerini açıklayan ekonomist Selçuk Geçer, doların reel sektördeki karşılığının 24 TL'den olduğunu söyledi. Seçime geri sayımın başlattıdığı bu günlerde hükümet tarafından doların kontrol altına alınmak isteneceğini aktaran Geçer, yükseliş ivmesini durdurmanın mümkün olmadığına dikkat çekti.

SELÇUK GEÇER'DEN ŞUBAT AYI TAHMİNİ

Dolardaki ralliyi tüm müdahalelere rağmen durdurmanın mümkün olmadığını açıklayan Geçer, yeni dolar tahminini hakkında şöyle konuştu:

“Önümüzdeki haftalarda dolar hızla değer kazanmaya başlayacak. Şubat sonunda 24 TL'ye ulaşacak.

Türkiye'nin kısa vadeli borcu son dönemde rekor seviyeye ulaştı. Şu anda borçlu olunan borcun tahmini miktarı 190 milyar dolar. Böyle bir borç için doları düşük tutmak mümkün değil. Tekrar tırmanmaya başlayacak."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN