Benzin ve motorin fiyatlarında büyük düşüş! O tarihten sonra 12 TL altına iniyor

Benzin ve motorin fiyatlarında büyük düşüş! O tarihten sonra 12 TL altına iniyor

Motorin ve benzin fiyatlarının Kasım 2021'den bu yana en düşük seviyeye ineceği ve 12 TL'nin altına düşeceği açıklandı. O tarihte motorin ve benzin fiyatları düşecek. İşte ayrıntılar...

Bugün erken saatlerde petrol fiyatları, Çin ve ABD ekonomilerine ilişkin endişelerin piyasa duyarlılığını baskılaması sonucu art arda dördüncü haftalık kayıp yolunda ilerlemeye devam etti. Motorin ve benzin fiyatlarının 12 TL'nin altına inmesi bekleniyor. Bu indirimler, petrol fiyatlarında meydana gelen 2 yıllık tarihi bir düşüş nedeniyle olduğu belirtiliyor. Uluslararası ölçüt Brent Ham Petrol de düşüş gösteriyor ve her iki gösterge de haftalık bir kayıp daha kaydediyor. Bu düşüşler sadece petrol fiyatlarındaki tarihi düşüşlerle ilgili değil, Dolar kurunun 15 TL'nin altına düşmesiyle de ilişkili.

SEÇİM SONRASI POMPA FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANACAK

AKARYAKIT

ABD'nin önde gelen bankalarından Wells Fargo'nun ekonomisti Brendan McKenna, 14 Mayıs 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda Dolar/TL kurunun 15 TL'nin altına düşebileceğini öngörüyor. Aynı saatlerde yapılan bir ankete göre de İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrasında Kılıçdaroğlu'nun oy oranının %51,7'ye yükseldiği görülmüştür.

Bu durumda, benzin ve motorin fiyatlarına ilişkin olarak, petrol fiyatlarının düşmesi ve Dolar kurunun 15 TL'nin altına inmesi nedeniyle Temmuz ayının sonuna kadar litre başına 12 TL'nin altına inebileceği öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN