Cepleri ferahlatan müjde geldi! Doğalgaz'da yüzde 70 düşüş! Milyonların fatura derdi sona erecek: Kombileri fulleyin!

Cepleri ferahlatan müjde geldi! Doğalgaz'da yüzde 70 düşüş! Milyonların fatura derdi sona erecek: Kombileri fulleyin!

Gelen son dakika haberlere bakılarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gazda indirim haberini verirken Karadeniz'de ki gaz çalışmalarına ilişkin güzel haberler verdi. Önümüzdeki 4 yıllık hedefte gaz üretimiyle beraber bu ihtiyacın 30'lar seviyelerinde olacağına yönelik bilgiler verildi.

AKP iktidarı Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine az zaman kala yeni haberleri duyurmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda Fatih Sondaj Gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfedilmesine dair bilgileri verirken konu kısa süre de yoğun ilgi gördü.

FATİH DÖNMEZ: GAZ İTHALİNDE BÜYÜK ADIM ATILDI

Bakan Dönmez, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı olarak filyos beldesinde yapılan çalışmalara bakılarak Karadeniz Gazı İşletme Tesisi şantiyesinde özel bir televizyon kanalında katılım sağlandı. Karadeniz üzerinden ithal edilen gazın daha ekonomik olacağı hakkında inceleme yapılırken Dönmez, Zonguldak üzerinde masrafın çok olduğundan burada vazgeçip Karadeniz'de yoğunluk verileceğini duyurdu. Güncel olarak yüzde 99.3'ünü ithal edilen bir üründen bahsedilirken önümüzdeki 4 sene içerinde hedeflerin 15-20 milyar metreküp olması amaçlar doğrultusunda.

Fatih dönmez doğalgaz açıklaması

Dönmez, kısa süre içerisinde kuyuları üretime açmaya kalkınmasıyla beraber en az 5 yıla ihtiyaç olunduğunun altı çizildi. İlk gaz verilmesi istendiğinden 10 kuyu açıldı. İkinci faz da ise 40 kuyu açılması hedefleniyor. Evlerimizde mutfaklarda kullanılacak gazın tamamının karşılanmasını gösteriyor. 4 yıl içerisinde konutlarda tüm ısına ihtiyacını karşılanması hedef gösterildi. Maliyetler konusunda ise işin hızlandırılması açısından mühendislik tercihi olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN