Ev sahiplerinin yeni kira oyunu! Öyle bir yola başvurdular ki: Artık isyan ettirdi!

Ev sahiplerinin yeni kira oyunu! Öyle bir yola başvurdular ki: Artık isyan ettirdi!

Son zamanlarda yaşanan küresel olaylar nedeniyle kira fiyatlarında büyük bir artış meydana geldi. Pandemi, ekonomik kriz, kur krizi, enflasyon ve hayat pahalılığındaki yükseliş nedeniyle 4 yılda 10 kat artan kira fiyatlarında yeniden artış göründü. Kahramanmaraş depremi ile birlikte fırsatçı ev sahipleri kollarını sıvadı. Kira fiyatlarını 2 katına kadar çıkarttıkları gibi bir yıllık peşinat isteyerek depremzede vatandaşları zor duruma sokuyor. İşte tüm detaylar...

FIRSATÇILAR KİRA YANINDA PEŞİNATTA İSTEDİ!

Son zamanlarda yaşanan küresel olaylar ile birlikte uçuşa geçen ev fiyatların durmak bilmiyor. Ev fiyatlarında artış yaşanması için fırsatçı ev sahipleri yeni fırsatlar kollamaya başladı. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile birlikte fırsatçıların önü yeniden açılmış oldu.

Yaşanan deprem felaketi ile birlikte bazı ev sahipleri kira fiyatlarını iki katına kadar yükseltti. Gözleri doymayan fırsatçı ev sahipleri şimdide 1 yıllık peşinat istemeye başladılar. Kahramanmaraş depremi sonucunda başka illere göç etmek zorunda kalan afetzede vatandaşlarımız fırsatçılar karşısında dondu kaldı.

Yaşanan afeti fırsat olarak bilen ev sahipleri ise ellerini ovuşturmaya başladı. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre en çok afetzedelerin göç ettiği Mersin ilimizde bir vatandaş tarafından gelen ihbar tepkileri o bölgeye yoğunlaştırdı.

kira-fiyatlarina-duzenleme-mi-geliyor-2022-kira-fiyatlari-duzenlemesi-ne-zaman-nasil-yapilacak-h62648-3e5bb.jpg

DEPREM SONRASI FIRSATÇI EV SAHİPLERİ ORTAYA ÇIKTI!

Vatandaş tarafından Mezitli Belediyesi'ne yapılan ihbar ile birlikte bir ev sahibinin kiralık dair ilanı şikâyet edildi. Ev sahibi tarafından belirlenen ilanda dairenin 1 yıllık kira bedeli olarak 375 bin lira peşinat istemesi sosyal medyayı ayaklandırdı. Sosyal medyadan gelen yoğun tepki üzerine ilan yayınlandığı site üzerinden kaldırıldı.

Mersin'deki aylık kiraların 15 bin liraya yükseldiğini belirten vatandaşlar yıllık kiraların ise 170 bin lirayı bulduğunu söylüyor. Yaşanan pahalılık ile birlikte vatandaş mağduriyetini duyurmak adına tepki veriyor.

609baa7b4e3fe1195c395bf8.webp

MERSİNE GÖÇ EDEN AFETZEDE TEK TEK ANLATTI!

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerden birisi olan Hatay'dan Mersin'e göç etmek mecburiyetinde kalan afetzede Fatoş Öğüt başına gelen olayları tek tek anlattı. Fatoş Öğüt tarafından yapılan açıklamalara göre deprem sonrasında 4 gün boyunca okulun bahçesinde konakladıktan sonra Mersin'e gitti. Annesinin ameliyatlı olmasından dolayı ev kiralamak isteyen Fatoş Öğüt kira fiyatlarını görünce şok geçirdi

Ev sahiplerinin fırsatçılık yaptığını belirten afetzede memur değilsen ev sahiplerinin kira tutarını ödeyemeyeceğini düşünerek evini kiraya vermediğini belirtti. Birkaç gün içerisinde tavan yaptığı söylenilen kira fiyatları üzerine yurtta kaldıklarını vurgulayan Fatoş Öğüt açıklamasını bitiridi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN