Parası olmayan vatandaşa tek seferlik ödeme: 10.000 TL bir kere verilecek! Fırsatı yakalayanlar anında alacak

Parası olmayan vatandaşa tek seferlik ödeme: 10.000 TL bir kere verilecek! Fırsatı yakalayanlar anında alacak

Bu yıl devlet destek ödemelerinde çığır açtı. Maddi geliri olmayan, muhtaç ailelere iyi bir haberimi var. Devlet geliri olmayan vatandaşlara 10.000 bin TL’den daha fazla ödeme yapacağını bildirdi. İşte haberin detayları…

Geliri olmayan vatandaşlarımız merak etmesin, bir defaya mahsus devlet ödemesi yapılacak. Daha fazlasını öğrenin!

banka

GELİRİ OLMAYANLARA 10 BİN LİRADAN FAZLA ÖDEME! BAŞVURULAR BAŞLADI SAKIN KAÇIRMAYIN!

Bu zorlu ekonomik dönemde maddi desteği olmayan vatandaşlar büyük zorluklarla karşılaşıyor. Bu durumdaki kişiler de yardım almak için araştırma yaparlar. Devlet hiçbir geliri ve maaşı olmayan vatandaşa 10 bin liranın üzerinde ödeme yapıyor.

MAAŞI OLMAYANA DEVLET TEK SEFERE MAHSUS YARDIM! BAŞVURULAR BAŞLADI!

Devlet, hiçbir geliri olmayan ekonomik olarak dezavantajlı vatandaşlara aylık düzenli sosyal yardım sağlamaya devam ediyor. 2023 asgari ücret artışının ardından devletin vatandaşlara yönelik gelir desteği de artmış, 2023 yılında gelir desteği ödemeleri rekor seviyelere ulaşmıştır. Bu ödemeler evde bakım, maluliyet aylığı ve 65 yaşında emeklilik gibi aylık ödemeleri içerir. Başvuranlar, toplam 10.000 Türk Lirasının üzerinde devlet sosyal yardımı almaktadır.

Asgari ücret geçen yıl aralık ayında açıklandı. Yeni yılın başlamasıyla birlikte asgari ücretle geçinen birçok sanatçının maaşlarına zam geldi. İşsizlik maaşı, maluliyet maaşı, 65 yaş maaşı, evde bakım, malul maaşı gibi tüm ödemeler artan rakamlarla hesaba yatmaya başladı. Yoksulluk sınırının altında geliri olan herkes, devletin sosyal sigorta kurumundan yardım alır. Bu ödemelerden biri de 65 yaş ve üstü vatandaşlar için her ay düzenli olarak hesaba yatırılan yaşlılık aylığıdır.

MAAŞI VE GELİRİ OLMAYANLAR DEVLETTEN YARDIM ALABİLİR

Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın 65 yaş aylığına elektronik ortamda başvurabilirsiniz. Elektronik dosyalama, başvuranların evrak ve belge sunma ihtiyacını ortadan kaldırır. Aile Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile Bakanlığı İl Genel Müdürlüğü aracılığıyla da başvuru yapılabilir. 65 yaş üstü herkesin başvuru için bu bölümlere giderken yanında kimlik ve belge getirmesi gerekmektedir.

MAAŞLAR PTT’DEN ALINIYOR!

Zamla birlikte 2023 yılında hesaba yatacak olan 65 yaş emekli maaşı da PTT'den ödenecek. Maaşınızı PTT yerine banka hesabınızdan almak istiyorsanız e-Devlet üzerinden başvuru yapmanızı rica ederiz. Bu görüşmeden sonra istediğiniz bankadan maaş almaya hak kazanırsınız.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN