Sadece en dikkatli gözler resimdeki gizli şişeyi 7 saniyede bulabiliyor! Şimdi zekanı test et

Sadece en dikkatli gözler resimdeki gizli şişeyi 7 saniyede bulabiliyor! Şimdi zekanı test et

Bu optik yanılsama resminde, bir şişe göz önünde saklanıyor. Sadece son derece dikkatli kişiler şişeyi 7 saniyede görebilir. Onlardan biri misin? Şimdi gözlem becerilerinizi test edin.

Optik illüzyonlar, algınızı zorlayan ve gözlem becerilerinizi test eden akıl almaz görüntülerdir. Beynimizin görsel bilgileri nasıl işlediğine dair içgörü sağlarlar. Bunun yanı sıra, bilişsel yetenekleri geliştirdikleri ve beyni yaratıcı düşünmeye teşvik ettikleri bilinmektedir.

Ayrıca, zihninizi zorlamanın ve problem çözme becerilerinizi geliştirmenin eğlenceli bir yoludur. Çalışmalar, düzenli olarak optik illüzyonlarla uğraşmanın hafıza, dikkat ve algı gibi bilişsel yetenekleri geliştirebileceğini göstermiştir.

Ek olarak, stres ve kaygı düzeylerini azaltmaya da yardımcı olabilirler. Gözlem becerileriniz ne kadar iyi? Hadi bulalım.

1-020.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ ŞİŞEYİ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan görsel, bir papağanın baş aşağı görülebildiği bir orman sahnesini gösteriyor. Adından da anlaşılacağı gibi resimde bir yerlerde saklanan bir şişe var ve sizin göreviniz onu 7 saniye içinde tespit etmek.

Bu tür optik illüzyon meydan okumaları, zekanızın yanı sıra gözlem becerilerinizi de test etmenin iyi bir yoludur. Zekanızı test etmenin iyi bir yolu olarak görülse de, bunu yapmanın tek yolu bu değildir. IQ seviyenizi gerçekten bilmek istiyorsanız, profesyonelce oluşturulmuş IQ testleri öğrenmenin en iyi yoludur.

GİZLİ ŞİŞEYİ BULDUN MU?

Resimdeki şişeyi bulma görevi, dikkatinizi test etmenin mükemmel bir yoludur. Ayrıntılara keskin bir gözü olan kişiler, zaman sınırı içinde şişeyi tanımlayabilecektir.

Şişenin sahneye karışma şekli, ilk bakışta onu tanımlamayı zorlaştırıyor. Gizli şişeyi bulmak için görüntüyü dikkatlice gözlemlemelisiniz. İlk bakışta görünmüyor ama görüntüye odaklanırsanız daha net hale gelecektir. Şişeyi gördün mü?

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Zaman sınırı bitti. Resimdeki şişeyi kaçınız başarıyla buldu? En dikkatli gözlerden bazılarının, mükemmel gözlem becerileriyle şişeyi çoktan gördüğüne inanıyoruz. Hepsine tebrikler. Hala şişeyi arayanlar aşağıdaki cevaba göz atabilirler.

2-009.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN