Sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler farklı Balkabağı'nı 9 saniye içinde bulabilir! IQ'nu test et!

Sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler farklı Balkabağı'nı 9 saniye içinde bulabilir! IQ'nu test et!

Bu eğlenceli zeka testinde, resimde bulunan çok sayıda Balkabağı arasında farklı olanı bulmaya çalışın. İnsanların sadece %2'si bu akıl bulmacasını 9 saniye içinde çözebiliyor. Yapabilir misin?

Bu beyin bilmecesi, eğlenceli oyunlar ve bulmacalar oynamayı sevenler içindir. Zeka oyunları, yaratıcı düşünme ile çözüldüğü için basit bir bilmeceyi veya bulmacayı daha ilginç hale getirir. Bu bilmeceleri çözerken, sorunu biraz farklı ve alışılmışın dışında analiz etmeniz gerekiyor. Çözüme ulaşmak için, cevap hemen önünüzde olmayacağı için yaratıcı bir zihin kullanmanız gerekir. Bu yüzden, görüntüdeki Balkabakları arasında farklı olanı tanımlamanız gereken ilginç bir zeka oyunu bulduk.

1-011.jpg

RESİMDEKİ FARKLI BALKABAĞI'NI 9 SANİYE İÇİNDE BULUN

Yukarıdaki görselde Kabak grubundan farklı Balkabağı'nı tanımlamanız gerekmektedir. Uyanık bir zihin, farklı olanı 9 saniye içinde belirleyebilir. Cevap sandığınız kadar basit olmadığı için soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekmektedir. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden fazla ileri kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

İpucu: Kabaklara oyulmuş gözlere, kulaklara ve ağza bakın.

FARKLI OLAN KABAK NEREDE?

Bu beyin bulmacasında, diğerlerinden farklı olan bir Balkabağı bulmanız gerekiyor. Kabakların yüzleriyle dolu 5 sıra ve 9 sütun vardır. Farklı olan tek Kabağı 9 saniye içinde bulmak için tüm satırlara ve sütunlara hızlıca bakmanız gerekir.

ZEKA BULMACASI ÇÖZÜMÜ

Farklı olan Balkabağı 5. Sıra ve 3. Sütun'dadır. Diğer tüm Balkabakları ile benzer görünüyor. Fakat farklı olan tek yanı üzerinde oyulmuş bir ağız yok.

2-003.jpg

Bazı bulmacalar mutlaka matematik becerileri veya yanal düşünme gerektirmez, ancak gözlem becerilerinizin basit bir testidir. Bu bilmece zordu ama çözmek için daha az zaman ve beyin gücü gerektirdiğinden basitti. Ama cevabı birkaç saniye içinde bulduğunuzda kesinlikle harika hissettiriyor.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN