Zekanızı test edin! Resimde kamufle olmuş kaplanı bulmak için 11 saniyeniz var: Gerçek IQ testi

Zekanızı test edin! Resimde kamufle olmuş kaplanı bulmak için 11 saniyeniz var: Gerçek IQ testi

Ormanda gizlenmiş bir kaplan var ve bulmak için 11 saniyeniz var. Bu optik testte kamufle olmuş kaplanı bulanların IQ seviyesi uzmanlara göre oldukça yüksek çıkıyor.

Zeka seviyenizi test edecek optik illüzyon. Sadece yüksek IQ'ya sahip insanlar bu optik illüzyon testini verilen süre içerisinde tamamlaabilir. Ortaya çıkan sonuçlara göre İnsanların sadece %2'si bu orman resminin içindeki gizli Kaplan'ı 5 saniye içinde buluyor.

Aşağıdaki görüntü, ormanın içinde bir yerde bir Kaplanın saklandığı bir Ormanın resmidir. Orman yemyeşil ağaçlar, çalılar ve yeşil çimenlerle doludur. Kaplan, kimse onu fark etmesin diye zekice ormanın içinde saklanıyor. İllüzyon, " Bu kaplandan bahsetmiyorum bile..." diyerek izleyicileri hayvanı fark etmeye davet ediyor. İnsanların sadece %2'sinin saklanan Kaplan'ı sadece 5 saniyede bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

1-003.jpg

İNSANLARIN SADECE %2'Sİ GİZLİ KAPLAN'I HEMEN BULUYOR

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi pek çok optik illüzyon türü görmüş olabilirsiniz. Optik yanılsama, bir nesnenin veya çizimin ya da beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Çalışmalar, optik yanılsamaların da psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve şeyleri nasıl algıladığınıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir beyinde, bir insan olaylara veya görüntülere farklı bakabilir ve her açıdan farklı bir algı oluşturabilir. Böyle zekice bir örnek, Ormanın içinde bir yerde saklanan bir Kaplanın olduğu resimde görülebilir.

KAPLANI 5 SANİYEDE GÖRDÜNÜZ MÜ ?

Görüntü, Ormanda gizlenmiş Kaplan'ı bulmaya çalışan binlerce yetişkinin başlarını kaşımasına neden oldu. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş Kaplan'ı gördünüz mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Gizli Kaplan'ı bulmakta zorlanıyorsanız, Ormandaki Kaplan'ı bulmanıza yardım etmek için buradayız. Ormandaki ağaçlara çok dikkatli bakmanız gerekiyor. Kaplan, görüntünün sağ alt tarafında ağaçların arasında saklanıyor. Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde Kaplan'ı vurguladık.

2-002.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN