Gençlik iksiri resmen bulundu! Yaşlanmayı hızlandıran 'Zombi Hücreler' artık tek bir işlemle yok edilecek

Gençlik iksiri resmen bulundu! Yaşlanmayı hızlandıran 'Zombi Hücreler' artık tek bir işlemle yok edilecek

İngiltere'nin Leicester Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan çalışmada yaşlanma karşıtı tedavide kullanılacak CUDC-907 molekülü keşfedildi. Bu molekül sayesinde zombi hücreler artık kolaylıkla ortadan kaldırılabilecek. İşte detaylar...

Laboratuvar ortamında gerçekleştirilen çalışmalarda CUDC-907 molekülünün, zamanla işlevini kaybederek dokuların yaşlanmasına neden olan 'zombi hücreleri' yok edebileceği sonucu elde edildi. Yapılan denemelerde, CUDC-907'nin genç ve sağlıklı hücrelere birkaç yan etki haricinde hiçbir zararı olmadığı da belirlendi.

Yaşlanmayı yavaşlattığı ve ileri yaş grubunda görülen hastalıkların önüne geçtiği bilinen senolitik ilaca atıf yapan araştırmacılar, CUDC-907'nin yeni tip bir senolitik olacağını tespit etti. Öte yandan araştırmacılar, CUDC-907 kullanımıyla üretilecek yeni bir ilacın kanser tedavisinden sonra vücutta kalan hücreleri de ortadan kaldırmada etkili olacağını söyledi.

Araştırma grubundaki Salvador Macip, buldukları ilacın kanserle birlikte kanserin tekrarlamasına neden olan eski hücrelere karşı da savaş açacağını belirtti.

yeni-proje-24.jpg

ZOMBİ HÜCRELER TARİHE KARIŞACAK

Yaşlanma ile ortaya çıkan zombi hücreler bölünmeyi kabul etmeyen hücrelerdir. Ölmeyen fakat normal hücrenin işlevini de yerine getirmeyi reddeden zombi hücrelerin, kireçlenme, damar tıkanıklığı, alzheimer ve Parkinson gibi nörolojik dejeneratif hastalıklar gibi yaşlanmayla bağlantısı olan hastalıklar ile ilgisi bulunuyor.

Genç vücut, zombi hücreleri ve dokuları temizleme gücüne sahipken, bağışıklık sistemi yaşlandıkça temizliği bırakıyor ve söz konusu hücreler dokularda toplanarak yaşlanmayı ortaya çıkarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN