Kadınlar Dikkat! Güzelleşmek isterken sağlığından oldu! Yeni tehlikeye karşı uzmanlar uyarıyor!

Kadınlar Dikkat! Güzelleşmek isterken sağlığından oldu! Yeni tehlikeye karşı uzmanlar uyarıyor!

Son dönemde kadınların güzellik uygulamalarında arasında trend olan protez tırnak, bakımlı görünmek isteyenlerin vazgeçilmezi. Uzmanlar ise kadınların sağlıklarından olmamaları konusunda uyarıyor. Dikkate alınmaması halinde ciddi sağlık sorunlarına sebep olabiliyor. İnternetten bulduğu uygun fiyatlı güzellik merkezine giden bir genç kadın başına gelmeyen kalmadı. İşte detaylar...

Son yılların yükselen trendi protez tırnak kadınların vazgeçilmezi haline geldi. Uzun, bakımlı görünen ve kolay kolay kırılmayan tırnaklara sahip olmak her kadının isteği. Protez tırnak, kadınlar arasında çok yaygınlaşmış olsa da profesyonel bir yerde yaptırmak oldukça önemli. Güzelleşmek uğruna yaptırılan bu işlemler hastanede son bulabilir.

ŞOK ÜSTÜNE ŞOK YAŞADI

Show Haber'de yer alan habere göre; Ankara'da yaşayan Delfin isimli bir kadın, internetten bulduğu güzellik merkezine giderek protez tırnak yaptırdı. İşlem sonrasında tırnağı mikrop kapan kadın hastanelik oldu. Firmayı şikayet eden genç kadın bizim hatamız yok savunmasıyla bir şok üstüne şok yaşadı.

guzllik.jpg

Protez tırnak yaptırmak isteyen genç kadın, bir internet sitesinde bir firmaya denk geldi, Fiyatı uygun olduğu için çok da araştırma gereği duymayarak güzellik merkezinin yolunu tuttu. Orada tırnaklarını yaptırmak hayatının hatası oldu. Çünkü gittiği merkezde yapılan işlem sonrası tırnağı iltihap kaptı. Hastanelik olan kadın, güzellik merkezinden şikayetçi oldu ama firma bizim hatamız yok savunması yaptı. Genç kadın, "Güzelleşeyim derken neredeyse tırnağımı kaybediyordum zaten. Kendim zaten söktüm tırnaklarımı" dedi.

HEM PARA ÖDEDİ HEM SAĞLIĞINDAN OLDU

Genç kadın yaşadıklarının ardından şunları söyledi: "İşlemden hemen bir iki gün sonra parmağım şişmeye başladı. Arkadaşlarım falan da soruyordu eline ne oldu vesaire gibisinden. Ağrı yapmaya başlayınca bir sıkıntı olduğunu anladım. Hem para ödedim hem sağlığımdan oldum gerçekten." dedi.

kadin.jpg

Bir güzellik uzmanı ise konuyla ilgili "Yapılan işleme göre tırnağı kaybetmeye kadar gidebilir. Mantar, enfeksiyon, onikolizis gibi benzeri bir sürü hastalıklarla da karşı karşıya kalabilirler." ifadelerini kullandı.

Başka bir güzellik uzmanı ise konuyla ilgili "Bir tırnak 1000 liraya yapılıyorsa, eğer bir yerde 300-400 liraya görüyorsanız belli ki hani burada bir şeyleri eksiktir, hijyene dikkat edilmiyordu ya da yapan kişi uzman değildir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN