Peygamber efendimiz de o yiyeceği önermişti! 7 gün yiyene hastalık dokunmuyor, geçmeyen öksürüğü kurutuyor

Peygamber efendimiz de o yiyeceği önermişti! 7 gün yiyene hastalık dokunmuyor, geçmeyen öksürüğü kurutuyor

Kış besinlerini doğru tüketmek oldukça önemlidir. Bu besinler sizleri soğuk algınlığından korur aynı zamanda hastalıklara karşı kalkan olur. Bu besinlerde olan bu meyveyi yiyen turp gibi oluyor. Peygamber efendimiz tarafından önerilen bu besin bağışıklık sistemini tavan yaptırıyor. 7 gün boyunca düzenli olarak tüketin ne hasta olacaksınız ne de yorgun. Geçmeyen öksürükleri bile anında geçiriyor. İşte o mucizevi besin...

Soğuk havaların etkisiyle birlikte grip salgınları hızla artışa geçti. Bu hastalıklardan korunmanın en iyi yolu ise sağlıklı beslenmeden geçiyor. Kış meyvesi olarak bilinen bu meyveyi düzenli olarak tüketin bir daha hasta olmayacaksınız. Peygamber efendimiz tarafından önerilen bu meyve şifa deposu. 7 gün boyunca düzenli olarak tüketin tüm hastalıklara karşı korunun. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor geçmeyen kuru öksürükleri anında geçiriyor. İşte her lokmasıyla ilaç etkisi veren o besin...

VÜCUTTAKİ ANTİBAKTERİYELLERİ YOK EDER

Geleneksel tıpta yıllarca kullanılan ayva, içeriğindeki vitamin ve minerallerle adeta tam bir şifa deposu. Her lokmasında vücudu yenileyen ve besleyen ayvanın faydalarını duyunca kışın bol bol yiyeceksiniz. Ayva, quercetin, kaempferol, luteolin ve apigenin gibi flavonoidler açısından zengindir. Ayvadaki flavonoidler, bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını engellemeye yardımcı olur.

ghhgh-33.jpg

Antibakteriyel özelliğe sahip olan ayva, bakterilerin çoğalmadan öldürür. Böylece boğaz enfeksiyonları da dahil olmak üzere öksürüğe neden olan, birçok bakteriye karşı da etkindir.

FARKLI ŞEKİLLERDE TÜKETEBİLİRSİNİZ

Ayva aynı zamanda soğuk algınlığı, grip ve diğer bakteriyel enfeksiyonlara karşı kalkan olur. Ayva suyu, ayva çorbası veya ayva kompostosu gibi farklı şekillerde tüketilebilir.

Ayvanın antibiyotik etkisinin yanı sıra, C vitamini, lif ve potasyum açısından da zengin bir meyvedir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Lif, sindirim sistemini rahatlatır. Potasyum, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Ayvalar bağışıklık sisteminizi destekleyebilir. Çeşitli çalışmalar, E. coli ve S. aureus gibi bazı zararlı bakterilerin aşırı çoğalmasını önlemeye yardımcı olabilecek antibakteriyel özelliklere sahip olduğunu ortaya koydu. Ayrıca tek bir ayva, sağlıklı ve işleyen bir bağışıklık sistemi için gerekli olan C vitamini açısından günlük ihtiyacınızın %15'ini karşılar

hjjh-37.jpg

Bir hafta boyunca düzenli tüketimin ardından ayvanın, faydalı etkilerini her geçen gün fazlasıyla görebilmeniz mümkün. Tüm bunların sonucunda, ayva, antibiyotik etkisinin yanı sıra, çeşitli sağlık faydaları sağlayan bir meyvedir.

AYVANIN FAYDALARI NELER?

Ayva sağlık açısından oldukça faydalı bir meyve olarak kabul edilir. İçerdiği vitamin ve mineraller, sindirim sistemini düzenleme, kanser gibi ciddi hastalıklara karşı koruma, cilt sağlığı için destekleme ve solunum yolu problemlerine karşı doğal bir çözüm sunma gibi ayva yemenin faydaları vardır. Bunların yanı sıra, ayva yapraklarının ve çekirdeklerinin suyu, öksürük ve bronşit gibi solunum yolu problemlerine karşı doğal bir çözüm olarak kullanılır. Ayva yemenin faydaları arasında ayrıca kilo verme programlarında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Diyet yapanlar için düşük kalorili bir meyve olan ayva, tokluk hissi verir ve atıştırmalık olarak tüketilebilir.

Ayva yemenin faydaları arasında en önemli olanlarından birisi bağırsak sağlığına olan olumlu etkisidir. Ayvanın lifli yapısı, bağırsakları düzenler ve kabızlık gibi sindirim sorunlarının önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca ayva, sindirim sistemindeki iltihaplanmaları azaltır ve bağırsak duvarlarını korur. Ayvanın antioksidan özellikleri sayesinde, kanser riskini azaltıcı etkisi olduğu da bilinmektedir. Ayvanın içeriğindeki fitokimyasallar, serbest radikallerin vücutta neden olduğu hasarları engeller ve kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN