Irkçılık Dünya Kupası’na da bulaştı

Irkçılık Dünya Kupası’na da bulaştı

Katar’da düzenlenen ve şampiyonluğa Arjantin’in ulaştığı 2022 Dünya Kupası’nda, tüm ayrımcılıktürlerine karşı sıfır tolerans ilkesine rağmen hem saha içi hem de sosyal medyada pek çok ırkçı söylem kullanıldı. Araştırmaya göre siyahi futbolcular ve Afrikalı futbolcular ırkçı mesajların hedefi oldu.

ABD’de Dijital Nefretle Mücadele Merkezi’nin (CCDH) 21 Kasım’da yayımladığı raporda, siyahi futbolcuların sosyal medyada kaldığı ırkçı yorumlara, sosyal medya platformları da sessiz kaldı. Özellikle siyahi ve Afrikalı futbolculara yönelik yapılan nefret dolu mesajlar hem saha içi ve dışında, hem de sosyal medyada 2022 Dünya Kupası’na damga vurdu.

Rapora göre İngiliz Milli futbolcuları Raheem Sterling ve Bukayo Saka’nın da aralarında bulunduğu 43 futbolcuyu hedefleyen 100 ırkçı tweetin 99’u için harekete geçilmedi.

CCDH’nin kurucusu İmran Ahmed, yaptığı açıklamada siyahi futbolcuların Instagram üzerinden de ırkçı saldırılara maruz kaldığı ancak platformun önlem almadığını söyledi. 2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin’e mağlup olarak kupada 2.olan Fransa Milli Takımı’nın Afrika kökenli futbolcuları da sosyal medyada ırkçı söylemlere maruz kaldı. Fransa Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ırkçılığa maruz bırakılan bütün futbolcularla dayanışma içinde olunduğu vurgulandı. Dünya Kupası’nda damga vurarak yarı finale kadar yükselen Fas milli takım oyuncuları ve Fas’lı insanlar da ırkçılık ve nefret söylemlerine maruz kaldı.

Yapılan kutlamalarda Fas’lı insanlara karşı nefretle davranan birçok Fransız vatandaş Fransa polisi tarafından gözaltına alındı. İtalya’da yapılan kutlamalarda ise siyah giyinimli bir grup, Faslı taraftarlara sopa ve zincirlerle saldırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN