Aman dikkat bu yanlışları yapıyorsanız faturanız 2 kat gelebilir! İşte doğal gaz faturasını düşürecek o yöntemler...

Aman dikkat bu yanlışları yapıyorsanız faturanız 2 kat gelebilir! İşte doğal gaz faturasını düşürecek o yöntemler...

Havaların soğuması ve yaklaşan kış ayları ile birlikte vatandaşlar yüksek faturalardan endişe etmeye başladı. Bazı vatandaşlar kombiyi ısınmak için açtı bile ama birçoğu doğalgazın açılmasını bekliyor. İşte doğalgaz faturasını daha az ödeyebilmek için yapılması gereken yöntemler...

Birçok kişi doğalgaz faturası geç geleceği için kombiyi çalıştırmayı geciktiriyor. Ancak soğuk açık kombilerin bakımına dikkat ederseniz ve doğalgaz faturanızı düşürmek için doğru yolları izlerseniz faturalarınız ciddi oranda düşebilir. Kış aylarında doğalgaz faturanızı nasıl düşürürüm diye merak edenlerdenseniz temel hatalardan kaçınmalı ve kombi bakımınızı aksatmamalısınız.

Bazı doğal gaz azaltma uygulamaları yüksek doğal gaz yüküne neden olabilir. Uzmanlar, kombi bakımı ve doğalgaz faturalarınızı düşürmenin diğer birkaç yolunun bir kombinasyonu ile doğalgaz faturanızı düşürebileceğinizi söylüyor.

• Para açısından zarara uğratır.

• yüksek verimliliğinde çalışmaz.

• Kombi kullanım ömrü kısalır.

• Ani arızalar ve ek arızalar meydana gelebilir.

• Isınması yetersiz, can ve mal güvenliği tehlikede olabilir.

• Doğal gaz normalden fazla tüketilir, yanma ayarları bozulur.

BAKIMA İHTİYACI OLAN KOMBİ NASIL ANLAŞILIR?

Kombinin bakıma ihtiyacı olduğunu anlamanın en önemli yolu göstergeyi kontrol etmektir. Evden çıkmadan önce kapattığınız doğalgaz sayacının son iki hanesi kontrol edilir. Eve döndükten sonra gaz sayacı tekrar kontrol edilir. Son iki rakam artıyorsa doğalgazınız var demektir.

EVDE KOMBİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Kombi olan evlerde yaşayan birçok kişi "Evde kombi bakımı nasıl yapılır?" diye soruyor. Sorunun cevabını bulmak için. Kombi kullanıcıları, yetkili serviste yıllık rutin bakımlarını yaptırdıktan sonra düzenli bakım işlemlerini kendileri yapabilirler. Bu işlemler sırasında öncelikle kombinin basınç seviyesinin kontrol edilmesi, düşük veya yüksek basınç tespit edilirse müdahale edilmesi önerilir. Birçok kombinasyon modeli, esas olarak 1-2 bar basınçta güvenilir bir şekilde çalışır. Çoğu model için önerilen basınç değeri 1,5 bardır. Basıncın bu değerler arasına düşmemesi kombileri olumsuz etkileyebilir.

BASINÇ AYARI

Kombi bakımını izlerken düşük veya yüksek basınç oluşursa basıncı kendiniz ayarlayabilirsiniz. Alçak basıncı yükseltmek için kombinin alt kısmında bulunan su vanasını açmalı, bu işlemi basıncın aniden yükselmemesi için yavaş yavaş yapmalı ve basınç değeri 1,5 - 2 bara çıkana kadar işleme devam etmelisiniz. Yüksek basıncı düşürmek için sisteme bağlı herhangi bir kalp tahliye şalterini kullanmak veya ana tahliye vanasını açmak yeterlidir.

YAPILAN HATALAR

Tüm elektronik cihazlar gibi kombiler de ilk çalıştıklarında daha fazla enerji ve doğalgaz tüketirler. Birçok ev sahibi, ev ısındığında kombilerini kapatıp soğumaya başladığında tekrar çalıştırıyor. Böylece, tasarruf ettiğini düşünse de sonunda faturasını daha da artırıyor. Isıyı ayarlamak için bir zamanlayıcı kullanmak çok daha faydalıdır. En iyi uygulama, sıcaklık yeterince sıcakken onu kısmak ve düşükken yükseltmektir. Ayrıca kombinin yıllık bakımı da ısı tasarrufu sağlar.

ISI YALITIM LEVHALARI

En büyük ısı kayıpları radyatörlerin arkasındadır. Hırdavatçılarda kolayca bulunabilen bu ısı yalıtım levhalarını radyatörlerin arkasına yerleştirerek önemli ölçüde ısı kaybını önlemiş ve doğalgazdan tasarruf etmiş olursunuz. Radyatör üzerindeki perdeler bitirilmelidir. Yere düşmemeye veya radyatörün önünü kapatmamaya dikkat edin.

Çocuk odalarını farklı sıcaklıklarda, yatak odalarını farklı sıcaklıklarda tutabilirsiniz. Bunu düzenlemenin en sağlıklı yolu termostatik vanalardır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN