Bomba gibi yapacak kış çayı tarifi açıklandı! Bu tarifle anında toparlanacaksınız

Bomba gibi yapacak kış çayı tarifi açıklandı! Bu tarifle anında toparlanacaksınız

Kışın gelmesiyle grip vakaları arttı! Bu çayı tüketen tüm griplerden korunabilir! Bomba gibi yapacak kış çayı tarifi açıklandı! Meğer kış çayını hep yanlış yapıyormuşuz... Bu tarifle anında toparlanacaksınız...

Sonbaharın gelmesiyle beraber grip, nezle gibi kış hastalıklarına karşı önlem almanın tam zamanı. Bu dönemde bağışıklık sistemimizi destekleyen en lezzetli ve şifalı yardımcılar kış çayları. İşte size farklı tarifler ve bu çayların sağlığımıza olan olumlu etkileri...

KIŞ ÇAYI TARİFLERİ

15794674-1200x675.webp

1. Zencefil Çayı:

Zencefil çayı, bağışıklık sistemini güçlendirmede baş tacı! Taze zencefili rendeleyerek veya dilimleyerek hazırlayacağınız bu çay, içerisine ekleyeceğiniz limon ve bal ile hem lezzetli hem de şifa dolu bir içecek haline geliyor. Zencefil, antioksidan özellikleri sayesinde vücut direncini artırıyor ve soğuk algınlığına karşı koruma sağlıyor.

2. Meyveli Ihlamur Çayı:

Ihlamurun huzur veren etkisiyle kışın enerjimizi yükseltmek istiyoruz. 1/2 elma, 1/2 ayva, kuşburnu ve karanfil ekleyerek hazırlayacağınız bu meyveli ıhlamur çayı, hem lezzetli, hem de içerdiği C vitamini ile bağışıklık sistemini destekliyor. Üzerine ekleyeceğiniz tarçın, kan dolaşımını düzenleyerek vücuda enerji veriyor.

3. Nane Çayı:

5f5e28aa2af10716e40ce56d.webp

Kurutulmuş nane yaprakları ile hazırlanan bu çay, özellikle burun tıkanıklığı yaşayanların favorisi. Nane çayı, ferahlatıcı etkisi ile solunum yollarını rahatlatıyor. İçerisine ekleyeceğiniz limon ve bal ile tatlandırarak, grip ve nezle belirtilerini hafifletebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN