ABD duyurdu: İran’dan İsrail gemisine İHA saldırısı

ABD duyurdu: İran’dan İsrail gemisine İHA saldırısı

ABD'li bir savunma yetkilisi, ülke basınına yaptığı açıklamada, İsrailli bir milyardere ait Malta bandıralı bir geminin Hint Okyanusu'nda hedef alındığını belirtti. Yetkili, "CMA CGM Symi" isimli gemiye, İran'a ait olduğundan şüphelenilen bir İHA 24 Kasım Cuma günü saldırı düzenlediğini ileri sürdü.

ABD’li bir savunma yetkilisi, İsrailli bir milyardere ait konteyner gemisinin, İran’a ait olduğundan şüphelenilen bir insansız hava aracının (İHA) saldırısına uğradığını bildirdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, The Associated Press’e yaptığı açıklamada, İsrailli bir milyardere ait Malta bandıralı geminin, Hint Okyanusu’nda uluslararası sularda ilerlerken İran üretimi “Şahid-136” tipi İHA ile hedef alındığından şüphelenildiğini bildirdi.

İHA’nın infilak edip gemiye zarar verdiğini aktaran yetkili, geminin mürettebatında yaralanan kimsenin olmadığını kaydetti.

Durumu yakından izlemeye devam ettiklerini belirten ABD’li yetkili, saldırının arkasında neden İran’ın olduğunu değerlendirdiklerini açıklamaktan kaçındı.

'SYMI' IDAN OFER'İN ŞİRKETİNE AİT

Symi gemisi, Singapur merkezli Eastern Pacific Shipping şirketine, şirket ise İsrailli milyarder Idan Ofer'e ait. İsrail-Hamas çatışmalarının başladığı 7 Ekim sonrasında, 19 Kasım'da, ‘İsrailli şirketlere ait gemilere saldıracakları' tehdidi yineleyen Yemen'deki İran destekli Husilerin İsrail yük gemisini ele geçirdiği iddia edilmişti. Tel Aviv yönetimi ise söz konusu geminin İsrail'e ait olmadığını bildirmişti. İsrail ordusunun açıklamasında, Kızıldeniz'de alıkonulan geminin Türkiye'den Hindistan'a gitmek üzere yola çıktığı aktarılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN