Bitcoin'de milyon dolarlık tarihi vurgun! Kripto paradaki kriz dünyayı sarsacak

Bitcoin'de milyon dolarlık tarihi vurgun! Kripto paradaki kriz dünyayı sarsacak

Kripto para piyasası, ABD menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin ETF onayı için büyük bir beklenti içindeydi. Ancak bugün sabah saatlerinde SEC'in X hesabından yapılan sahte bir duyuruyla piyasada büyük hareketlilik yaşandı. Yukarı ve aşağı yönlü hızlı hareket sırasında pozisyonlardaki 217 milyon dolar buhar oldu.

SEC'in X hesabından yapılan duyuruda, tüm spot Bitcoin ETF'lerinin onaylandığı belirtiliyordu. Bu duyuruyla birlikte Bitcoin fiyatı kısa sürede 48 bin dolar seviyesine kadar yükseldi.

Ancak kısa bir süre sonra SEC Başkanı Gary Gensler, kurumun hesabının hacklendiğini ve herhangi bir ETF'e onay verilmediğini açıkladı.

BITCOIN’DE SERT HAREKET

Sahte duyuru 20 dakikadan kısa silinmeden önce en az 1 milyon görüntülenme aldı. Olaya tepki olarak, Bitcoin fiyatı kısa bir süre için yaklaşık 48 bin dolara yükseldi, ancak kısa bir süre sonra 45 bin doların altına düştü.

SEC'in açıklamasının ardından Vitcoin fiyatı sert bir şekilde geriledi ve 45 bin doların altına düştü. Bitcoin şu sıralarda 45 bin 974 dolar civarında hareket ediyor.

TOPLAM 217 MİLYON DOLAR BUHAR OLDU

Bitcoin’deki aşağı ve yukarı yönlü hareketlerle birlikte piyasadan toplam 217 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu. Coinglass verilerine göre son 24 saatte 133 milyon dolarlık long pozisyon, 84 milyon dolarlık ise short pozisyon sıfırlandı. Yatırımcıların Bitcoin’de 84 milyon dolarlık, Ethereum’da 42 milyon dolarlık pozisyonları silindi. En fazla tasfiye 82 milyon dolar ile Binance borsasında yaşandı.

İşte SEC Başkanı Gary Gensler'in paylaşımı

wefewqfwef.jpg

X SORUMLULUK ALMADI

X'in güvenlik ekibinden yapılan açıklamada, hesabın ele geçirilmesinin X'in sistemlerinin ihlal edilmesinden değil, kimliği belirsiz bir kişinin SEC ile ilişkili bir telefon numarasının kontrolünü ele geçirmesinden kaynaklandığı belirtildi.

SEC'E TEPKİ YAĞDI

Kripto para dünyasından ise SEC'e yoğun tepki geldi. SEC'in, yatırımcıları koruyacağını söyleyen bir kurumun kendi hesabını koruyamadığı gibi eleştiriler yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN