Milyonlarca emekliye müjdeli haber geldi! Bakan Şimşek tarih vererek açıkladı… Emekliler enflasyona ezdirilmeyecek

Milyonlarca emekliye müjdeli haber geldi! Bakan Şimşek tarih vererek açıkladı… Emekliler enflasyona ezdirilmeyecek

Güncemin en çok araştırılan konuları arasında yer alan emekli maaşı zamlarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarih vererek açıkladı! Emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini açıklayan Bakan Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu. İşte konuya ilişkin detaylar…

9 Ekim Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en çok merak edilen emekli ikramiyelerine ilişkin açıklamalar yaptı. Erdoğan, Cumhuriyet’in 100. yılına özel emekli vatandaşlara 5 bin lira emekli ikramiyesi verileceğini açıkladı. Lakin bu ikramiyelerden çalışan emeklilerin yararlanamayacağını da söyledi. Bu açıklamalardan sonra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’de emekli maaş zamlarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. İşte Bakan Şimşek’in o açıklamaları…

yeni-proje.jpg

“ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ” DİYEREK AÇIKLADI

Emekli ikramiyelerine ilişkin alınan karar sonrasında açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bütçe imkanlarını sonuna kadar zorladık, bir ödeme kararlaştırdık, emeklilerimiz, memurumuz, işçimiz, bütün çalışanlarımız için sözümüz var enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

yeni-proje-1.jpg

Şimşek, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"En düşük emekli maaşı Aralık 2022'de 3.500, bugün 7.500 TL, en düşük memur maaşı da yine manşet enflasyonun en az iki katı kadar arttı, reel olarak bizim büyümemizin çok ötesinde toplumun tüm kesimlerine reel olarak çok büyük artışlar verdik. Önümüzdeki dönemde emeklilerimizi tabii iki önceliklendireceğiz, ama enflasyonu tek haneye indireceksek gelirler politikamızın da buna uygun olması gerekiyor, öteki türlü bir sarmala giriyorsunuz, bu kısır döngüyü kırmamız lazım, bu kısırdöngüyü para politikasını rasyonelleştirerek, mali politikası ile yapacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN