O illere hane başı 5 Bin TL ödeme verilecek! Bakan yaralara merhem olacak haberi bizzat duyurdu

O illere hane başı 5 Bin TL ödeme verilecek! Bakan yaralara merhem olacak haberi bizzat duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, müjdeyi duyurdu.O şehirlerde yaşayanlar 5.000 lirayı cebine koyuyor. O ödemeler vatandaşların yaralarına merhem oluyor. İşte Bakan Göktaş'ın o açıklamaları…

Türkiye'de etkisini gösteren şiddetli yağışların ardından bazı şehirlerde yaşanan afetlere bakanlıktan destek geldi. Birçok vatandaş sert hava koşulları nedeniyle mağdur olurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da vatandaşın yarasına merhem olacak yeni ödemeleri açıkladı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan Açıklama ile birlikte hane başına 5000 TL'lik yardım yapılacağı vurgulandı. İşte Bakan Göktaş'ın o açıklamaları…

5000 TL YARDIM YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte Batman ve Zonguldak'ta yaşayan vatandaşlara 5.000 TL'lik yardım yapılacağını duyurdu. Batman'da 1188 hane için toplam 5 milyon 940 bin TL yardım yapılacağı belirtilirken Zonguldak merkezde ise 100 hane için toplamda 500 bin TL'lik yardım yapılacağı vurgulandı. Bunun yanı sıra Zonguldak Ereğli'de 331 hane için toplamda 1 milyon 555 bin TL kaynak aktarımı yapıldığı vurgulandı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

para-verilmesi.jpg

"Bu kapsamda, Bakanlık olarak afetten etkilenen vatandaşlarımız için hane başı 5 bin TL olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza, Batman'da 1188 hane için toplamda 5 milyon 940 bin TL, Zonguldak merkezde 100 hane için toplamda 500 bin TL, Zonguldak Ereğli'de 311 hane için toplamda 1 milyon 555 bin TL kaynak aktardık. İki ilimiz için ayırdığımız toplam kaynak 7 milyon 995 bin TL'dir. Yaralarımızı birlikte sarıyor, çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN