PTT’den açıklama geldi! Başvurular sonuçlandı: Ödemeler bugün hesaplarda! Hemen kontrol edin

PTT’den açıklama geldi! Başvurular sonuçlandı: Ödemeler bugün hesaplarda! Hemen kontrol edin

Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri Haziran ayında da devam ediyor. Başvuruda bulunan vatandaşlara 300,400 ve 600 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Başvuru detayları açıklanırken ödemelerin Pazartesi günü hesaplarda olacak aktarıldı. İşte ödeme detayları…

Devlet tarafından farklı isimlerle birçok ödeme yapılırken en çok dikkat çeken ödemeler ise doğum parası olarak karşımıza çıkıyor. Ekonomik sıkıntılar her gün artarken çocuk büyüten aileler de devlet yardımları için araştırmalarına devam ediyor. İhtiyaçlarını bir nebze olsun giderebilmek amacıyla devlet tarafından sağlanan doğum yardım parası ile yüzleri gülen aileler çocuk sayısına göre ödeme almaktadır. Çocuk sayısına göre 300, 400 ve 600 TL tutarında ödeme yapılırken Pazartesi itibariyle ödemelerin hesaplarda olacağı aktarıldı. İşte ödeme detayları…


PAZARTESİ GÜNÜ HESAPLARA YATIRILACAK

Devlet tarafından sağlanan doğum yardım parası için ailelere 300,400 ve 600 TL ödeme yapılmaktadır. Doğum yardımı ödemelerinden yararlanmak isteyen ailelerin taşıması gereken belli başlı şartlar bulunuyor. Bu kapsamda çocukların canlı ve sağ bir şekilde doğmuş olması gerekmektedir.

dogum-parasi-2.jpg


ÖDEMELERDEN KİMLER YARARLANACAK?


Devlet tarafından sağlanan ödemeler kapsamında çocuklu aileleri hak tanınan doğum yardım parası için araştırmalar devam ediyor. Doğum yardımından kimlerin yararlanacağı merak edilirken ailelerin taşıması gereken belirli şartlar olduğu aktarıldı. Bu kapsamda ailelerden istenen şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı,
  • Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması,
  • Doğumun tam ve sağ gerçekleşmiş olması şartlarını sağlanması gerekmektedir.
  • 15 Mayıs 2015 tarihi ve sonrasında doğan çocuklar için doğum yardımı ödemesi yapılmaktadır. Bu tarihten önce doğan çocuklar için herhangi bir ödeme yapılmıyor. Başvuruların doğumdan hemen sonra bir yıl içerisinde yapılması gerekmektedir. Başvuru yapmayan kişilerin hakları yanacaktır.

para-vermek.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Devlet tarafından sağlanan ödemeler kapsamında İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve sonrasındaki çocuklar için 600 TL ödeme yapılmaktadır. Başvurusu onaylanan kişiler ise Pazartesi günü itibariyle en yakın PTT şubesinden kimlik kartları ile ödemelerini alabilecek.

para-verme.jpg


Tam ve sağ gerçekleşen doğumlar için başvuruda bulunacak ailelerin çocuğun kimlik paylaşım sisteminde kaydının gözüktüğünden emin olması gerekiyor. Çocukların nüfus kaydına yaptırdıktan sonra doğum yardımı başvuru dilekçesinin eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da sosyal hizmet merkezlerinden direkt olarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN