Bakan Güler: 40 adet Eurofighter savaş uçağı alacağız

Bakan Güler: 40 adet Eurofighter savaş uçağı alacağız

Milli Savunma Bakanı Güler, S400 ve KAAN ile ilgili açıklamalarda bulundu. KAAN'ın uçuşu için tarih veren Güler, S400'le ilgili olarak "İhtiyaç duyduğumuz anda düğmeye basarız" dedi. Ayrıca Güler, İngiltere ve İspanya'dan 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı almayı planladıklarını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İngiltere ve İspanya'dan 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı almayı planladıklarını açıkladı.

Güler, S400 ve KAAN ile ilgili açıklamalarda bulundu. "S400’ü alıp bir fabrikanın köşesine teslim edemeyiz. İhtiyaç duyduğumuz anda düğmeye basarız." diyen Güler, "KAAN inşallah bu yılın sonunda uçuşunu yapacak. ALTAY Tankıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Toplam 250 tankımız ALTAY olacak." ifadelerini kullandı.

"SINIRLARIMIZ OLMADIĞI KADAR GÜVENLİ"

Sınırlarla ilgili açıklama yapan Bakan Güler, "Sınırlarımız olmadığı kadar güvenilir. Sınırlarımızda 60 bin personelimiz 24 saat çalışıyor. Arzu eden her vekili sınıra götürebiliriz. " dedi.

F-35 AÇIKLAMASI

Güler sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

F-35’i alma taraftarı değilim. Başka uçağa geçelim mi diye Amerika'da farklı bir tartışma var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN